Vacanțe mai ieftine la Rânca în prima minivacanță a anului

Cabanierii din stațiunea Rânca se pregătesc pentru un nou val de turiști. Sunt așteptați, la sfârșitul acestei săptămâni, peste șapte mii de turiști. Rezervările s-au făcut din timp pentru prima minivacanță din 2020 cu ocazia zilei de 24 ianuarie, declarată zi liberă. Cu această ocazie, cabanierii au anunțat că au mai ieftinit vacanțele.

Pachetele turistice sunt mai ieftine și decât iarna trecută. Asta pentru că stratul de zăpadă este mult mai mic decât în ianuarie, anul trecut. „Este vacanță prelungită și la Rânca. Sunt peste șapte mii de rezervări făcute. Sperăm că se vor uni toți turiștii la munte și datorită prețurilor puțin mai mici față de luna trecută, dar și lipsei zăpezii. Anul trecut, aveam doi metri de zăpadă. Anul acesta, 20 de centimetri. Asta ne face pe noi să lăsăm prețurile ca să nu plece turiștii în altă parte”, a declarat Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Stațiunea va fi ocupată peste 90% la finalul acestei săptămâni. „Se poate schia pe pârtia din centrul stațiunii, pe M1. Au mai fost băgate și tunurile de zăpadă, au fost temperaturi scăzute. Media este de 150 de lei camera dublă. În funcție de facilități, mic dejun, mai crește. Nu cred că este un preț prea mare pentru cheltuielile pe care le avem”, a mai adăugat Constantin Pănescu.

Toți proprietarii cabanelor fac ultimele pregătiri pentru ca turiștii să fie așteptați așa cum se cuvine. De pe mese, nu vor lipsi produsele tradiționale, specifice zonei. “90% suntem ocupați din 23 ianuarie. Așteptăm un grup. În rest, avem toate weekendurile deja plătite până la sfârșitul lunii februarie. Au fost făcute rezervări chiar și din luna noiembrie. Avem zăpadă, pârtia este deschisă”, a explicat și cabanierul Gheorghe Moșoiu.

Vizualizări: 1,684

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: