Văcar de 73 de ani, dispărut în carierele de cărbune de lângă Rovinari

Câteva zeci de poliţişti, jandarmi şi voluntari au fost mobilizaţi în zona carierei Gârla, de lângă Rovinari, pentru a găsi un bătrân de 73 de ani, dispărut de mai multe zile de la stâna la care stătea cu vitele. Pensionarul pare să fi intrat în pământ, zona fiind plină de gropi şi de peste 2 metri adâncime, generate de exploatările de cărbune.

Petre Anca a fost văzut ultima dată miercurea trecută de către minerii din zonă. "L-au văzut băieţii mei, a trecut pe aici miercuri, mi-a cerut şi mie nişte ţigări, dar eu nu fumez şi i-am spus că-i aduc a doua zi, numai că el nu a mai venit. A fost zărit apoi pe lângă un excavator, dar nu ne-am uitat după el atent că el trecea zilnic pe aici, pentru ca, acum, să auzim că e de negăsit şi să vedem poliţiştii şi jandarmii că-l caută peste tot", spune Gheorghe Fiţoiu, unul dintre angajaţii carierei de la Gârla.

Bătrânul dispărut era îmbrăcat în haine de armată pe care, culmea, i le făcuse cadou un miner căruia i se făcuse milă de el. "Am avut un unchi locotenent colonel în armată şi a murit şi i-am adus lui hainele care ne rămăseseră că ştiam că-i place haina militară. I-am adus şi haină şi caschetă, chiar glumeam cu el că ziceam că e văcat şi locotenent colonel şi trebuie să-l avansăm în grad, numai că, uite, e de negăsit", spune Nicolae Săulescu, ortacul generos.

Poliţiştii confirmă şi ei că bătrânul a fost văzut ultima dată în hainele de armată, cel mai probabil cele oferite cadou de către mineri. "Bărbatul a plecat cu vitele la păşunat în dimineaţa zilei de 23 septembrie a.c., în jurul orelor 07,00, pe câmpurile Carierei Gîrla, din apropierea localităţii Rovinari şi nu a mai revenit. Semnalmentele sale sunt: înălţime 1,57-1,63 m, ten măsliniu cu riduri profunde, păr alb tuns scurt, faţă ovală, barbă albă neîngrijită, ochi căprui, nas coroiat, urechi mari, dentiţie incompletă", spune ofiţerul de presă al IPJ Gorj, inspectorul Daniel Tică.

Nu a mai ajuns la stână

Poliţiştii au fost anunţaţi despre dispariţia lui Petre Anca la trei zile de la producerea evenimentului, la sfârşitul săptămânii trecute şi ieri fiind făcute ample căutări ale zonei în care s-ar putea afla acesta. Terenul este plin de gropi adânci de peste 2 metri, zona în care mergea bătrânul cu vitele fiind afectată de exploatarea rezervelor de cărbune. Poliţiştii au folosit în căutările lor şi un câine lup dresat să descopere urmele celor dispăruţi, căutările de până acum neavând vreun rezultat pozitiv.

Petre Anca nu a mai trecut nici pe la stâna la care era aşteptat cu vitele. Proprietara animalelor, Valentina Mălăianu, spune că vacile au venit singure de prin carieră, în timp ce pe văcar nu l-a mai văzut nimeni de atâtea zile. "Era cam surd şi se exprima şi cam greu şi uite că ajunse să ne facă probleme. El stătea aici la noi de prin 2000, fie vară, fie iarnă. L-am îngrijit, i-am dat mâncare, el voia să meargă cu vacile pentru că spunea că altfel le fură hoţii. Nu ştiu unde s-ar fi putut duce. Am mers la Poliţie aşa de târziu pentru că am crezut că se duce la neamuri de-ale lui, la prieteni, dar l-am căutat, am găsit trei vaci pe care le-am adus la stână, dar despre el nu am găsit nimic. Rămânea o haină, o caschetă ceva, că era în haine de armată, nu putea să dispară aşa din senin", afirmă femeia.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: