Văcaru îl lasă pe Călinoiu fără mandat în zece zile

Zece zile, atât ar mai putea sta Ion Călinoiu în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Prefectul Alin Văcaru a cerut precizări la Curtea de Apel Craiova şi la Agenţia Naţională pentru Integritate, pentru a decide dacă îi încetează sau nu mandatul. Călinoiu a fost găsit incompatibil de ANI încă din vara trecută, a contestat în instanţă, dar a pierdut prin netimbrarea acţiunii. A făcut o nouă contestaţie, la care trece de timp. Unii jurişti spun că mandatul lui Călinoiu trebuia încetat în baza primei contestaţii, respinsă ca netimbrată, numai că nici ANI, nici Curtea de Apel Craiova nu a trimis hotărârea judecătorească la prefectură.

Instituţia Prefectului Gorj a solicitat, miercuri, Curţii de Apel Craiova, dar şi Agenţiei Naţionale de Integritate, informaţii legate de stare de incompatibilitate a preşedintelui Consiliului Judeţean Ion Călinoiu. Prefectul Alin Văcaru vrea să afle dacă trebuie să îi înceteze mandatul lui Călinoiu înainte de termen. Călinoiu a fost prins de ANI că a primit bani pe un proiect al Inspectoratului Şcolar, pe care nu i-a declarat. „Domnul prefect a stabilit înaintarea către Agenţia Naţională de Integritate a unei adrese prin care să le solicităm punctul de vedere expres cu privire la caracterul definitiv sau nedefinitiv al raportului de evaluare în cauză şi, în acelaşi timp, am solicitat şi Curţii de Apel Craiova să ne comunice o copie a hotărârii judecătoreşti pronunţată în dosarul în care Ion Călinoiu a contestat raportul de evaluare al ANI”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului de Legalitatea Actelor.
Răspuns
Dacă cele două instituţii vor spune că Ion Călinoiu este incompatibil şi că hotărârea este definitivă, atunci acesta îşi va pierde scaunul de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Mai mult, nu va putea candida la alegerile din acest an. „După primirea hotărârii judecătoreşti de la Curtea de Apel Craiova şi după obţinerea punctului de vedere al Agenţiei Naţionale de Integritate, cu privire la caracterul executoriu al raportului, vom dispune măsurile legale ce trebuiesc luate”, a mai spus Liviu Diaconescu.
Raportul de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate a fost comunicat în luna iunie a anului 2015. Dacă va fi declarat incompatibil definitiv, Calinoiu nu mai poate ocupa o funcție publica timp de trei ani. Răspunsul ANI şi al Curţii de Apel Craiova ar trebui ar trebui să ajungă la Prefectura Gorj în maximum 10 zile.

Vizualizări: 4,674

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: