Văgiuleşti: Pod distrus de ape, refăcut de asistaţii social

Zece familii din satul Murgileşti al comunei gorjene Văgiuleşti au rămas parţial izolate după ce podul de acces a fost grav avariat în urma ploilor căzute în primăvară. Pentru că nu au reuşit să obţină finanţare din alte surse şi nici bugetul local nu permitea o cheltuială prea mare, autorităţile locale au mobilizat asistaţii social din comună şi au refăcut podul.

Autorităţile locale din Văgiuleşti au demarat lucrări de refacere a podului distrus din satul Murgileşti. Locuitorii erau nevoiţi să treacă pe nişte bârne de fier, structura de rezistenţă a podului fiind serios afectată. Lucrările sunt efectuate de asistaţii social şi câţiva angajaţi ai primăriei. „Lucrăm la un pod, avem izolate circa zece familii. La ploile din primăvară s-a distrus acest pod. Oamenii nu mai puteau să intre cu utilaje, cu autoturisme. Nedispunând de sumele necesare ca să facem această lucrare cu o firmă autorizată, am reconstruit acest pod cu forţe proprii. Am cumpărat materiale şi facem podul cu muncitorii noştri şi cu oamenii de la ajutorul social. Dacă lucrarea era executată cu o firmă, costurile erau foarte mari”, a declarat Constantin Pîrjol, primarul comunei Văgiuleşti.

Autorităţile locale au reuşit să refacă podul cu doar 10.000 de lei. Stadiul lucrărilor este avansat, astfel că nu va mai trece mult timp până ce locuitorii din zonă vor putea să traverseze podul atât pe jos, cât şi cu maşinile sau cu tractorul. „Suntem în faza de finalizare şi cred că oamenii din zona respectivă au un sentiment de împlinire. Cu toţii se întrebau ce vor face în toamnă, când va începe culesul şi nu vor putea să-şi aducă recoltele. Este un drum utilizat de foarte mulţi cetăţeni. A fost greu să refacem podul, este situat într-o zonă greu accesibilă, n-am putut să intrăm cu utilajele şi totul s-a făcut manual. Sper ca săptămâna viitoare să-i dăm drumul, să se circule normal şi în zona respectivă”, a mai spus primarul comunei Văgiuleşti.

Vizualizări: 1,658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: