Au spălat ruşinea la Bac-ul de toamnă

O elevă din Turburea a reuşit să spele ruşinea liceului din localitate. Chiar dacă nu a reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat în această vară, tânăra a luat Bac-ul în cea de-a doua sesiune. Un alt elev a ratat promovarea doar la două sutimi şi a depus contestaţie. Liceele din Turburea şi Stoina nu au avut niciun promovat la sesiunea din vară.

Eleva care a promovat acum examenul de Bacalaureat a obţinut media 6.35. A avut nota 6.4 la matematică, respectiv 7.65 la limba română. Ceilalţi nouă colegi nu au reuşit să treacă Bac-ul nici în toamnă. „Eu am avut zece copii care s-au înscris la examen. Trei dintre ei nu s-au prezentat. Am avut şi un candidat care a reuşit. Un alt băiat are diferenţă de două sutimi şi sperăm să promoveze şi el pentru că a depus contestaţie. Fata va studia mai departe la o facultate din Timişoara. Acolo se va înscrie”, a explicat Gheorghe Benegui, directorul liceului din Turburea.

Din noul an şcolar, la liceul din localitate se va învăţa doar meserie. „Noi avem acum doar clase pentru şcoala profesională din noul an şcolar. Aşa mi se pare normal. În mediul rural, copiii care nu iau note mai mari de 5 la examenul de Evaluare Naţională să poată învaţă o meserie aproape de casă, pentru că este nevoie de specialişti în toate domeniile”, a mai spus Benegui.

Şi la liceul din Stoina s-au înregistrat rezultate mai bune în toamnă, semn că elevii au pus burta pe carte. Dintre cei 12 elevi care s-au înscris la examen, s-au prezentat opt şi au luat Bac-ul patru candidaţi. Cea mai mare medie a fost 7.3. Nici aici, în vară, niciun elev nu a reuşit să promoveze examenul. (M.M.)

Vizualizări: 995

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: