Se desfiinţează staţia de taxi din zona Parcului Central

Autorităţile locale sunt decise să desfiinţeze staţia de taximetre din zona Parcului Central. Primarul Marcel Romanescu spune că tot Bulevardul Constantin Brâncuşi va fi degajat în vederea fluidizării traficului. Şi pe strada Unirii vor fi operate anumite modificări.

Municipalitatea din Târgu Jiu spune că are câteva variante în ceea ce priveşte amenajarea unei staţii taxi care să preia taximetrele din zona Parcului Central. Aceste soluţii ar urma să fie dezbătute în cadrul comisiei de circulaţie care se va întruni miercuri, 5 septembrie. Una dintre variante prevede realizarea unei staţii taxi peste stradă de Piaţa Centrală, fiind trei benzi de circulaţie. Acolo vor staţiona taximetrele provizoriu, spune primarul Marcel Romanescu, amenajarea staţiei fiind avizată.

Peste 50 de taximetrişti au discutat luni cu autorităţile locale, nefiind de acord cu desfiinţarea staţiei de la Parcul Central. „Este clar că Bulevardul Brâncuşi, în perioada următoare, va fi eliberat în totalitate. Căutăm soluţii pentru a rezolva această problemă. Am şi găsit câteva, dar sper ca până la începerea anului şcolar, bulevardul să fie eliberat în totalitate. Este nevoie pentru că în momentul de faţă se aglomerează foarte tare şi este clar că arterele principale, şi Bd. Brâncuşi, şi Unirii, vor suporta anumite modificări”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Autorităţile locale au în plan să vină cu modificări şi pe strada Unirii, în zona unde sunt comercializate flori. Solicitarea administraţiei este ca chioşcurile din zonă să fie mutate de pe domeniul public. Acolo se doreşte realizarea unor locuri de parcare, prin desfiinţarea unei părţi din trotuar, pentru ca cei care vor să cumpere de la florari să aibă unde să oprească pentru câteva minute. Conform primarului, în prezent, aceste chioşcuri funcţionează parţial pe domeniul public. Miercuri, municipalitatea va purta discuţii cu proprietarii chioşcurilor din zona respectivă.

Vizualizări: 5,030

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: