Vagon apicol, mistuit de flăcări

Un vagon destinat transportului de stupi care era amplasat în spatele unei gospodării din comuna gorjeană Săcelu a fost mistuit de flăcări. Focul s-a propagat de la un incediu de vegetație. Vagonul a ars ca o torță, dat fiind faptul că înăuntru se  afla multă ceară. La fața locului a intervenit un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Novaci, care a localizat  și  lichidat incendiul.

Și în comuna Borăscu a avut loc un incediu de vegetație. O familie a fost cât pe ce să rămână sub cerul liber din cauza unui incendiu de vegetatie care s-a extins cu repeziciune, cuprinzând o anexa aflată în imediata apropiere a casei. Doar intervenția promtă a pompierilor din cadrul Sețtiei de Pompieri Turceni a făcut ca proprietarii să nu rămână pe drumuri.

În ambele situații, cauza producerii incendiului a fost  utilizarea focului deschis pentru igienizarea terenului. ”Ne dorim ca aceste cazuri să fie luate ca exemplu de cetățeni și aceștia să renunțe la igienizarea terenurilor prin incendiere! Cetățenii trebuie să știe că arderile de vegetație sunt interzise, iar nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amenzi de până la 2500 lei”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 2,457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: