Vâlceanu: Biroul Permanent al PD-L va fi dizolvat!

Dan Vâlceanu este dispus să-şi dea demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PD-L Gorj, ca urmare a rezultatului formaţiunii politice de la alegerile parlamentare. Acesta crede că toţi cei 33 de membri ai Biroului Politic ar trebui să renunţe la funcţiile de conducere. Vâlceanu a comentat şi declaraţiile primarului Ion Bîrcă şi ale lui Ion Fugaru. Bîrcă şi Fugaru au cerut de nenumărate ori demisia conducerii PD-L, însă la apariţia a două variante, Ion Cupă şi Vâlceanu, Fugaru a respins ultima variantă.

Reporter: Cum stau lucrurile în PD-L după alegerile parlamentare?

Dan Vâlceanu: La acest moment ne aflăm după un eşec pe care eu mi-l asum, şi probabil ca şi mine şi ceilalţi colegi din conducerea partidului, şi după care trebuie luate măsuri. Eu îmi asum răspunderea şi trebuie să luăm o măsură drastică, aceea de a pleca din funcţiile pe care le avem. De altfel, preşedintele Ion Ruşeţ a şi anunţat-o în ceea ce-l priveşte, dar nu cred că este normal şi corect pentru ca numai unul să-şi asume răspunderea.

Rep: Adică ar trebui să-şi dea demisia mai multe persoane? Cine?

D.V.: Mă aştept să facă aşa şi restul colegilor din Biroul Permanent Judeţean, 33 la număr. Dacă nu-şi vor da demisia, probabil tot Biroul Permanent al partidului va fi dizolvat. Oricum, aşteptăm vizita preşedintelui Vasile Blaga şi atunci va fi luată o decizie.

Rep: Credeţi că veţi mai ocupa o funcţie în următoarea structură?

D.V.: Refuz să discut despre aşa ceva atâta timp cât avem un preşedinte şi un BPJ. Până atunci nu pot să mă prezint public şi să mă dau preşedintele partidului.

Rep: Au fost tot felul de declaraţii în această perioadă. Ale domnului primar Ion Bîrcă, domnului Ion Fugaru. 

D.V.: Domnul Ion Bîrcă, atunci când a candidat prima dată, era un candidat redutabil? Avea în sondaj 3%. L-a ajutat partidul. Asta întreb. Deci, tu când ai candidat prima dată nu erai văzut ca un potenţial primar. Şi Robert Zgăbaia a candidat pentru prima dată, dar nu s-a purtat corect cu el.

Domnul Fugaru a mai fost pus în discuţie pentru excludere, tot pentru nişte declaraţii, şi atunci eu i-am convins pe cei din BPJ că nu e asta soluţia. Pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti! Ce să fac, să mă cert şi cu domnul Fugaru? Eu cred că lumea aşteaptă altceva de la mine.

Vizualizări: 250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: