Fost şef al Gărzii Financiare, candidat la primărie

Gigel Capotă, directorul economic al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, ar putea fi candidatul PSD în comuna Crasna. Capotă a declarat ieri că deja a vorbit cu șefii de partid și că o candidatura a sa este aproape sigură. Pesediștii par să apeleze la Capotă după ce primarul lor, Aurel Vamvu, ar fi plecat la PNL. Liberalul Puiu Diaconescu a spus că Vamvu a venit alături de cei care l-au ajutat în acest ultim mandat. Primarul nu a putut fi contactat pentru a confirma informaţia.

În prezent director economic al spitalului județean, Gigel Capotă a spus la un post de radio local că are tot ce-i trebuie ca să fie primar. A deținut doar funcții de conducere și deține chiar și un master în administrație publică. Cât despre candidatură, Capotă spune că este aproape bătută în cuie. ”Este un zvon care da, se poate concretiza, încă nu pot confirma acest lucru. Eu locuiesc dintotdeauna în comuna Crasna și ce mă recomandă pentru postul respectiv este experiența pe care am avut-o în funcțiile de conducere, respectiv șeful Gărzii Financiare, directorul Corpului de Control la Cadastru, director la spital și toate astea dublate de cunoștințele teoretice pe care le-am dobândit în administrație publică, adică dețin un master în administraţie publică. Am discutat cu șefii PSD. Eu am încredere în mine și în capacitatea mea de mobilizare. Fiecare are șansa lui, populația va ști ce să aleagă în funcție de cum își prezintă fiecare programul”, a spus Gigel Capotă, directorul economic al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Primarul PSD în funcție la Crasna, Aurel Vamvu, nu a putut fi contactat pentru a confirma plecarea. În schimb, Puiu Diaconescu, vicepreședintele PNL Gorj și apropiat al primarului, spune că este sigură candidatura lui Vamvu din partea PNL. ”Vamvu a fost crescut de Puiu Diaconescu, toată echipa de la Crasna a fost formată și crescută de mine, toate realizările sunt făcute împreună și ca atare este o chestie corectă ca Aurel Vamvu să aleagă să muncească alături de cei care l-au ajutat și nu cu oamenii care i-au întors spatele, inclusiv la inundații. Cei patru ani care m-au despărțit de Vamvu, ca structură politică, au fost un coșmar pentru amândoi”, a spus Puiu Diaconescu, vicepreședinte PNL Gorj. Cât despre Gigel Capotă, vicepreședintele Puiu Diaconescu îi dă cel mult un loc de consilier local.

Vizualizări: 2,800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: