Vântu: Sunt prieten cu Geoană de patru ani, a venit la mine să se relaxeze

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a declarat joi noapte, la Realitatea TV, că este prieten de patru ani cu Mircea Geoană, pe care l-a admirat în calitate de ministru de Externe, admiţând că liderul PSD a mers în vizită la el în noaptea de miercuri, pentru a se relaxa.

"A venit la mine cu o zi înainte de dezbaterea finală, asta este adevărat. A venit să se relaxeze, am pălăvrăgit o grămadă. Era încordat şi am încercat să-i creez o stare de relaxare", a spus Sorin Ovidiu Vântu, într-o intervenţie telefonică la postul Realitatea TV.

Vântu a mai spus că nu a dat "niciun leu" în campania electorală a lui Geoană şi nu l-a sprijinit mediatic.

Întrebat în legătură cu contradicţiile între spusele sale şi afirmaţiile lui Geoană la adresa lui, Sorin Ovidiu Vântu a spus că a acceptat ca Geoană "să se debaraseze public" de el, pentru a nu-i provoca dezavantaje electorale.

"Am convenit să nu devoalăm (relaţia de prietenie, n.r.) pentru a nu da muniţie adversarilor săi politici", a mai spus Sorin Ovidiu Vântu.

Preşedintele Traian Băsescu l-a întrebat de mai multe ori pe contracandidatul său Mircea Geoană, dacă i-a plăcut miercuri noapte întâlnirea cu Sorin Ovidiu Vântu, liderul PSD evitând iniţial să răspundă, după care l-a acuzat pe şeful statului că şi el s-a întâlnit de zeci de ori cu omul de afaceri.

Întrebarea lui Traian Băsescu pentru Mircea Geoană a fost legată de faptul că la dezbaterea dinaintea turului întâi al alegerilor, Mircea Geoană a negat că s-ar fi întâlnit cu Sorin Ovidiu Vântu. Băsescu i-a reamintit liderului PSD că la doar câteva zile după acest moment, Sorin Ovidiu Vântu a spus "pe televiziunea proprie" că l-a chemat pe Geoană de câteva ori în Deltă.

Băsescu i-a spus lui Geoană că aşteaptă scuze la adresa românilor din partea lui Mircea Geoană. "Nici mie nu-mi place domnul Vântu aşa cum se pare că nu vă mai place nici dumneavoastră", a spus Geoană.

"Nici azi-noapte nu v-a plăcut? Azi noapte nu v-a plăcut, azi noapte, când a aflat că a fost arestat domnul Popa Nicolae, cel cu FNI-ul, şi v-a chemat de urgenţă? V-a chemat de urgenţă?", a întrebat Băsescu de mai multe ori, fără a primi răspuns, în primă fază.

"Am avut aseară o întâlnire cu domnul Vântu, aşa cum aţi avut dumneavoastră zeci de întâlniri cu acest domn în anii în care eraţi apropiaţi", a replicat, într-un final, liderul social-democrat. El a explicat că Vântu l-a sunat în urma interviului pe care liderul PSD l-a acordat Gazetei Sporturilor, în care a spus că omul de afaceru este malefic şi turbulent.

Liderul PSD l-a întrebat la rândul său pe Băsescu: "La dumneavoastră şi la dânsul acasă de câte ori aţi băut whisky cu domnul Vântu în anii precedenţi?". Băsescu a răspuns: "Niciodată", iar Geoană a insistat: "Cu sau fără cuburi?"

Băsescu l-a întrebat insistent pe Geoană: "Are o legătură vizita pe care i-aţi făcut-o aseară lui Vântu cu arestarea lui Popa Nicolae?". "Este o uriaşă minciună şi este penbil din partea unui candidat la preşedinţie să facă astfel de lcururi. Veniţi cu minciuni sfruntate. Nu ştiu cine este Popa.", a spus Geoană.

Ulterior, Geoană a spus că nu ştie "cine este acest Popa". Râzând, Băsescu i-a răspuns: "O să vă popească acest Popa".

Geoană a propus să fie contactat omul de afaceri pentru a da detalii despre întâlnirile avute.

Site-ul Hotnews.ro şi ediţia online a săptămânalului "Academia Caţavencu" au dat publicităţi, joi, fotografii despre care spun că atestă faptul că liderul social-democrat Mircea Geoană l-ar fi vizitat, miercuri noapte, pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, la reşedinţa acestuia.

În fotografiile publicate de hotnews.ro se vede cum Geoană intră noaptea într-o casă despre care jurnaliştii susţin că este reşedinţa omului de afaceri din strada Paris din Capitală. Contactat de hotnews.ro, Vântu a declarat că refuză să facă orice declaraţie până pe 7 decembrie.

Fostul director Gelsor, Nicolae Popa, a fost arestat, în 2 decembrie, de autorităţile din Jakarta, Indonezia, el fiind condamnat de Tribunalul Bucureşti, în 2006, la 15 ani de închisoare pentru înşelăciune, alături de Ioana Maria Vlas, decizia rămânând definitivă în 2009.

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: