Vânzările din târgul auto au înghețat

Anul 2013 a început cu stângul pentru comercianții de mașini second-hand din târgul auto. Pe lângă faptul că majoritatea gorjenilor nu mai au bani să-și mai cumpere nici măcar o mașină la mâna a doua, acum sunt speriați și de viitoarea taxă de înmatriculare. Cei care vor totuși să-și cumpere o mașină așteaptă să vadă ce se va întâmpla cu taxa de timbru a guvernului Ponta.

Comercianții de mașini second-hand îngheță lângă autoturisme în târgul auto. Dacă anul trecut vânzările mergeau cât de cât bine pentru că târgujienii aveau posibilitatea să-și înmatriculeze autoturismele fără să achite taxă, dar cu o hotărâre judecătorească, acum nu se știe nimic. Vânzătorii au ajuns în culmea disperării că vânzările sunt blocate, iar pentru mulți dintre ei banii obținuți din vânzarea autoturismelor erau singura sursă de venit. „Au scăzut mult vânzările. Va fi vai de noi. Noi, mulți dintre noi, din asta trăim. Sperăm în fiecare zi să vindem, uneori avem oameni care vin şi doar se uită, alteori negociază preţul şi pleacă. Acum se mai tem și de noua taxă”, a explicat un intermediar.

Mulți din târgujienii se duc în târg să se plimbe, să-și omoare timpul și vadă cum mai este piața auto din Gorj. „Am venit să ne uităm de mașini, dar deocamdată nu ne grăbim să cumpărăm. Nu avem nici toți banii și nu știm nici ce se întâmplă cu viitoarea taxă auto, că ăștia se schimbă de la zi la alta”.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: