Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

„Vară cu aromă studenţească” la Târgu-Jiu

Festivalul Internaţional Studenţesc „Vară cu aromă studenţească”, ajuns la cea de-a VII-a ediţie, se va desfăşura la Târgu-Jiu în perioada 1-8 august 2009. Evenimentul este organizat de către Liga Studenţilor din Universitatea “Constantin Brâncuşi” (UCB) în parteneriat cu Universitatea ”Constantin Brâncuşi”, Uniunea Naţională a Studenţilor din România, Primăria Tg-Jiu şi Consiliul Judeţean Gorj. La manifestări vor participa nu numai studenţi din cadrul UCB, ci şi de la alte instituţii de învăţământ superior din ţară şi din străinătate. Astfel, 50 de studenţi din ţări precum Maroc, Croaţia, Bosnia, Egipt, Macedonia, Serbia, Armenia, Ucraina, Republica Moldova, Turcia, Franţa, dar şi din România, vor lua parte la activităţile derulate în cadrul proiectului şi vor realiza un schimb de experienţă pe temele propuse. Din calendarul festivalului nu vor lipsi dezbaterile pe diferite subiecte de interes general, cum ar fi “Criza mondială şi efectele ei”, „Impactul tehnologiei moderne”, „Energia nucleară” şi „Rolul presei în viaţa cotidiană”.  În ediţiile anterioare ale acestui festival s-au realizat dezbateri pe teme precum: ,,Terorismul la nivel global”, ,,Minte sănătoasă într-un corp sănătos”, ,,Omul în cosmos”, ,,Arta ca mijloc de recreere şi cultură”, ,,Energia alternativă”, ,,Alinierea învăţământului românesc la cel European”, ,,Relaţia copil-părinte”, ,,Religia şi modernismul”, ,,Mijloace moderne de comunicare”. De asemenea, vor avea loc numeroase manifestări variate, respectiv vizite la diverse muzee şi opere brâncuşiene, jocuri sportive, program de spectacole şi divertisment, vizitarea diferitelor mănăstiri sau workshopuri. Serile vor fi dedicate socializării şi schimbului intercultural între studenţii de diferite naţionalităţi, care vor putea astfel prezenta amănunte reprezentative din tradiţia şi cultura ţărilor de provenienţă. Unul dintre obiectivele evenimentului este acela de a identifica problemele cu care se confruntă orice student şi de a încerca găsirea unor propuneri pentru rezolvarea lor. 
 De asemenea, se urmăreşte realizarea unor colaborări mai strînse şi a unor proiecte comune care să ducă la o mai bună promovare a centrului universitar din Târgu-Jiu şi a potenţialului turistic şi cultural al judeţului Gorj. Mai mult, Festivalul Internaţional Studenţesc “Vară cu Aromă Studenţească” oferă studenţilor oportunitatea de a-şi îmbogăţi suportul informaţional şi de a participa, într-un număr cât mai mare, la activităţi sociale, cultural-educative şi de divertisment. Dumitru Constantin Avram, purtător de cuvânt în cadrul Ligii Studenţilor, afirmă că prin acest schimb de experienţă, Liga Studenţilor din UCB doreşte să promoveze Universitatea “Constantin Brâncuşi” pe plan internaţional, să consolideze prestigiul pe plan naţional şi să reflecte aspecte legate de patrimoniul cultural-istoric şi turistic al judeţului Gorj, precum şi capacitatea studenţilor români de a organiza o activitate de o asemenea amploare.


Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: