Ce s-a întâmplat cu banii care nu au fost viraţi la Pandurii?

Asociaţii de la clubul Pandurii Târgu Jiu nu au achitat banii prevăzuţi pentru club în perioada 2014 – 2017, dar nici nu au spus ce destinaţie au primit respectivele sume. Deşi sentinţele care dispun plata unor sume mari de bani către Pandurii arată clar că nu s-au respectat prevederile contractuale, nimeni nu s-a sesizat până acum să verifice unde au ajuns banii care nu au mai fost viraţi către clubul de fotbal.

Două instanţe, Tribunalul Gorj şi Curtea de Apel Craiova, au dat dreptate celor de la Pandurii  Târgu Jiu şi au decis ca asociația sportivă, aflată acum în insolvenţă, să primească banii prevăzuţi în contractele de finanţare şi neachitaţi de către membrii asociaţi, aproximativ 3,3 milioane de euro.

Consilierul Georghe Grivei consideră că instituțiile statului ar trebui să se autosesizeze, după această decizie a Curții de Apel Craiova privind situaţia de la Pandurii, şi să verifice ce s-a întâmplat cu banii alocaţi clubului de fotbal şi de ce nu s-au mai virat în conturile acestuia: „Contribuţiile către Pandurii au fost votate în Consiliul Local, dar nu s-au plătit banii efectiv, dar nici nu s-a specificat în vreo hotărâre de consiliu că se retrag banii de la Pandurii  şi se face varianta de ocolire a municipiului, de exemplu, sau au fost duşi în altă parte. Organele abilitate ale statului vor trebui să se autosesizeze, aşa cum fac în alte cazuri, şi să vedem ce s-a întâmplat cu banii. E clar că există un vinovat, un om care nu şi-a făcut treaba”.

Mai  mult, consilierul judeţean consideră că aceia care au greşit trebuie să răspundă şi în faţa legii şi că Primăria trebuie să se îndrepte împotriva lor: „Eu, dacă aş fi în situaţia celor care au reprezentat Consiliul Local în AGA, nu aş dormi liniştit, pentru că decizia aceasta spune că nu mi-am îndeplinit atribuţiile şi trebuie să răspund în faţa legii. Nu şi-au făcut treaba, iar domnul Marcel Romanescu are dreptate, cei care au fost în AGA din partea Consiliului Local şi care ne-au reprezentat în Consiliul de Administraţie au greşit. Nu şi-au făcut treaba şi dânşii trebuie să plătească. Primăria trebuie să se îndrepte acum împotriva persoanelor care nu şi-au făcut treaba”.

Instanța de la Curtea de Apel Craiova a stabilit cu o săptămână în urmă că membrii asociaţi ai clubului de fotbal au de plată 3,3 milioane de euro contribuții din perioada 2014 – 2017, decizia fiind executorie.

În ceea ce priveşte Primăria Târgu Jiu, acesta trebuie să vireze către Pandurii 2,8 milioane de lei, contribuții din perioada respectivă care s-au prevăzut, dar nu s-au mai achitat.

Vizualizări: 694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: