Marciuc: Consiliul de Supraveghere să spună cine este vinovat

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Univers, Adrian Marciuc, le cere şefilor din CE Oltenia să spună cine este vinovat pentru nerectificarea bugetului pe 2016 şi să ia măsurile care se impun. Acesta spune că va face o solicitare în acest sens la Consiliul de Supraveghere. "Din august până în decembrie putea să se facă de 10 ori rectificarea", a spus prim-vicepreşedintele Federaţiei Univers. Marciuc crede că cei care gestionează bugetul CE Oltenia sunt principalii vinovaţi pentru că timp de o jumătate de an nu au reușit să rectifice bugetul, existând acum riscul ca minerii și energeticienii să ia diminuat salariul aferent lunii decembrie.

Reporter: Rectificarea bugetului CE Oltenia pe 2016 nu a fost avizată până la finalul anului trecut. Mai poate noul Guvern să aprobe rectificarea? Ar mai avea vreun efect?

Adrian Marciuc: N-a fost aprobat nimic, ce spune Vâlceanu (n.r. – preşedintele PNL Gorj) sunt aiureli. A postat pe facebook că a luat Guvernul act... Nu s-a discutat nimic. E praf în ochi. Viitorul guvern nu are cum să rectifice pe anul trecut, nu mai are cum. Trebuie să vedem ce discuţii o să avem, să se pună Guvernul, să vedem ministrul Energiei, pentru că putem merge să discutăm cu ei pentru ca fondul pe anul acesta să nu fie diminuat cu cei 1200 de oameni. Oamenii au muncit și muncesc, oamenii nu au plecat. Să se facă un proiect de buget care să fie corelat cu numărul de personal. Dar îmi pare rău că nu mai zice nimeni nimic acum.

Rep.: În opinia dvs., cine este de vină pentru nerectificarea bugetului CE Oltenia pe 2016 în timp util?

A.M.: Federația Univers oricum o să facă o adresă Consiliului de Supraveghere. Având în vedere că toată treaba asta cu fondul a fost dată peste cap și nu s-a rectificat nici fondul și intrăm cu un buget diminuat în 2017, cineva trebuie să răspundă. Trebuie să ne dea un răspuns Consiliul de Supraveghere. Să facă demersurile toate, să ancheteze, să vadă cine este de vină pentru nerectificare, asta pentru că din august până în decembrie putea să se facă de 10 ori rectificarea. Nu pronunţ nume, dar cine se ocupă de bani trebuia să se ocupe și de fondul de salarii.

Rep.: Faceţi referire la Directorul Diviziei Financiare, Laurenţiu Ciobotărică?

A.M.: Domnul Ciobotărică, nu știu. Adică am stat 6 luni să nu rectificăm un fond. Banii erau acolo. Ori nu s-a vrut de către minister, ori nu s-a vrut de către alții. Și uite că ajunserăm la ce ajunserăm. Și cu probleme cu salariile, și cu probleme cu fondul pentru negocieri și cu toate. Am avertizat de atâtea ori și nimeni nu a vrut să ne bage în seamă. Unii mai și râdeau. Unii ca Mitrescu. 

Vizualizări: 894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: