Vasile Stângă a fost amendat cu 1000 de euro

Antrenorul echipei locale de handbal, Vasile Stângă, s-a aflat în aceste zile la Bucureşti fiind chemat la Comisia de Disciplină a federaţiei de handbal. Tehnicianul a fost judecat pentru declarațiile făcute după meciul Energiei cu CSM Medgidia, când a afirmat că arbitrii români merg la două capete şi că unul vorbeşte cu o echipă, iar celălalt cu alta şi primesc sigur bani de la echipele aflate în luptă. Stângă a precizat înainte de a fi convocat la comisie că nu poate proba cele afirmate dar ştie că nici unul din arbitrii nu e cinstit. Comisia de disciplină a FRH l-a atenţionat doar pe antrenorul Energiei şi i-a aplicat o amendă dar nu l-a suspendat. 

Vasile Stângă a primit din partea Comisiei de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Handbal o amendă 1.000 de lei şi un avertisment pentru declaraţiile făcute la adresa arbitrajului din handbal. „Arbitrii sunt hoţi, merg la două capete. E un fel de licitaţie, unul vorbeşte cu o echipă iar celălalt cu alta şi vin banii siguri, dar nu ai cum să probezi. De ce toţi antrenorii întreabă cine arbitrează înainte de etapă ? E bătaie de joc la adresa antrenorilor. Nu aş băga mâna în foc pentru nici un arbitru că e cinstit. Tentaţia e prea mare. Când ţi se oferă 3-4.000 de euro fără să faci nimic, nu ştiu ce se poate întâmpla. Sunt unii care te fură cu regulamentul în faţă” spunea Stângă despre arbitrii care s-au simţit lezaţi şi au cerut FRH suspendarea lui Stângă. După ce comisia a analizat acuzaţiile dar şi declaraţiile a decis că o amendă este potrivită pentru tehnicianul gorjenilor pentru că nu are probe. Stângă chiar recunoaşte că este o amendă normală în condiţiile în care nu poate aduce probe în susţinerea celor afirmate: “Dacă nu am probe nu am cum demonstra. Aşa e regulamentul şi trebuie respectat de toată lumea. Nu m-am gândit până acum la asta, dar dacă se va dovedi că am avut dreptate, ar trebui să-mi dea banii înapoi” a declarat tehnicianul Energiei. Stângă nu exclude posibilitatea ca pe viitor şi arbitrii din handbal să fie anchetaţi de DNA: “N-ar fi exclus ca şi arbitrii din handbal să intre în atenţia celor de la DNA. Doamne fereşte să se ia o măsură drastică şi la Federaţia Europeană. Cine ştie ce se mai poate întâmpla… Dar aici sumele nu sunt aşa de mari, ca în fotbal. Baremul de arbitraj este de opt milioane de lei vechi. Dar se dau comisioane la arbitri şi de 2-3.000 euro pe meci pentru a fluiera într-o direcţie. La meciurile din deplasare arbitrii au altă atitudine decât ar fi normal pentru că favorizează echipa gazdă. Ar trebui ca în Adunarea Generală să fie un „moment 0” şi să se spună stop corupţiei din arbitraj. Şi Gaţu s-o fi săturat şi atunci ar trebui să ia măsuri clare. În handbalul românesc există un caz de presupusă coruţie la nivelul echipei naţionale, federaţia europeană urmând să cerceteze dacă oficialii federaţiei române au încercat sau nu să mituiască arbitrii întâlnirii România – Muntenegru.”
Antrenorul Vasile Stângă urmează să revină Târgu Jiu, unde va relua antrenamentele cu Energia. Echipa a avut o pauză în pregătire prilejuită de acţiunile lotului de tineret, urmând ca după sărbătorile de Paşte să revină la pregătire. Energia Pandurii va mai juca în acest sezon cu Universitatea Cluj și CS Pitești, în deplasare, și HCM Constanța și Minaur Baia Mare, pe teren propriu.


Vacanţă în plin campionat la handbal

Handbalul masculin a primit o pauză de o lună din partea federaţiei de handbal pentru acţiunile loturilor naţionale. Antrenorul Vasile Stângă s-a plâns de ritmul alert al campionatului programat de Federaţia Română de Handbal, aceeaşi care a acordat acum o vacanţă de o lună de zile echipelotr de handbal. Tehnicianul Energiei a fost extrem de supărat atunci când a aflat că va fi nevoit să nu joace niciun joc oficial în perioada 28 martie-25 aprilie: „Federaţia ne-a mai făcut o surpriză. Aproape o lună ne-a mai dat pauză, este aşa o bătaie de joc. Are naţionala de tineret nişte meciuri la Sighişoara, nu am cu cine să discut acolo că m-am certat rău cu ei. E posibil orice, ei cu ce se trezesc dimineaţa în minte, pun pe hârtie până seara. Îmi strică totul, planul de pregătire şi tot ce am făcut cu întreruperea asta. Dar dacă mi-au spus că nu-i interesează campionatul, mi-au închis gura. Nu-i interesează că noi plătim jucătorii, nu-i interesează nimic!”
După meciul cu Medgidia până pe 25 aprilie handbaliştii au aproape o lună liberă. O pauză atât de lungă presupune un program atent studiat pentru ca echipa să fie în formă Stângă propunând ironic o vacanţă la Dubai eventual: „Avem timp şi de o vacanţă la Dubai, să facem nişte meciuri. E ceva ce nu pot explica, au făcut campionatul ăsta varză. Ei iau decizii până şi la cine retrogradează şi dacă ei vor nu mai retrogradează nimeni. Ei iau decizii până şi în timpul jocului dar asta e federaţia noastră de handbal. Pentru că nu sunt organizaţi şi asta e marea lor problemă. Nu există Ligă Pofesionistă de Hanbdal ca să aibă un statut şi un conducător. Aşa, toţi vorbesc şi şuşotesc pe la colţuri că le e frică, ce pot să le facă nu ştiu. Cu criza asta financiară nu cred că în următorii 4-5 ani nu se va face nimic cu Liga asta. La handbal nu sunt bani ca la fotbal.”


Vizualizări: 73

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: