Se reia procesul şoferului care a înscenat moartea iubitei sale

Adrian Sergiu Geagu, tânărul din Tismana găsit vinovat în urmă cu câteva luni pentru moartea iubitei sale într-un accident rutier, va trebui să apară marţi din nou în faţa judecătorilor. De această dată el trebuie să meargă la Curtea de Apel Craiova, acolo unde se judecă în această toamnă apelul formulat atât de către inculpat, cât şi de către procurori şi rudele fetei decedate.

Alina Firiza a murit în aprilie 2013 după ce maşina cu care se deplasa împreună cu Geagu s-a izbit de un stâlp pe raza comunei Peştişani. Tânărul a susţinut permanent de atunci că fata, o tânără interpretă de muzică populară, s-ar fi aflat la volan şi că el era doar pasager. Cu toate acestea, Judecătoria Târgu Jiu l-a găsit vinovat şi l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu un termen de supraveghere de 8 ani, timp în care trebuie să fie la dispoziţia autorităţilor.

Condamnarea lui Geagu a fost dată în contextul în care „regina probelor” din orice dosar penal de acest gen, testul ADN, a arătat că pe airbagul din dreptul şoferului existau pete de sânge provenite doar de la inculpat, în timp ce pe airbagul din dreapta faţă erau pete de sânge şi de la acesta şi de la tânăra care şi-a pierdut viaţa. Geagu a susţinut mereu că el era pasagerul din dreapta, deşi imediat după accident scaunul din dreapta a fost găsit tras în spate, anchetatorii spunând că doar astfel trupul fetei a putut fi mutat pe scaunul şoferului.

În plus, inculpatul a fost testat la detectorul de minciuni şi a avut ezitări. După cum se arată în motivarea instanţei, tânărul a avut un comportament „nesincer”. „Întrebările  la care inculpatul a răspuns nesincer au fost: «În ziua de 06.04.2013, tu ai condus autoturismul personal marca Seat Ibiza, de la Tg-Jiu până în momentul accidentului din Peştişani?» (răspuns «Nu» ), «Tu erai la volanul maşinii tale atunci când s-a produs accidentul la Peştişani în 06.04.2013?» (răspuns «Nu» ) şi «Alina Firiza Matei s-a aflat pe scaunul din dreapta faţă al maşinii în momentul accidentului din 06.04.2013?» (răspuns «Nu»). La întrebarea «După accident, tu o muţi pe Alina Firiza Matei pe scaunul şoferului?» (răspuns «Nu» ), expertul nu a putut formula concluzii certe cu privire la sinceritatea sau nesinceritatea subiectului la această întrebare”, se arată în motivarea instanţei.

Verdictul de la Târgu Jiu a fost contestat şi de compania de asigurări, care a fost obligată de instanţă să plătească despăgubiri mari către familia fetei decedate. Compania ar avea de achitat daune morale de 900.000 de lei către membrii familiei Alinei Firiza, Geagu primind doar obligaţia de a achita statului cheltuieli judiciare de 10.000 de lei.

Vizualizări: 3,796

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: