Verdict definitiv pentru „şoferul macaralei ucigaşe”

Justiţia şi-a spus ultimul cuvânt în dosarul în care un şofer de 52 de ani a fost judecat pentru accidentul mortal pe care l-a provocat la Plopşoru în vara lui 2011, atunci când braţul de sprijin al unei macarale pe care o conducea s-a desprins şi a lovit-o în plin pe o fată de 12 ani.

Accidentul a avut loc pe un drum european, maşina implicată în nenorocire fiind una care purta numere galbene, de şantier, fiind aproape de starea de „rablă”, braţul de sprijin care s-a desprins fiind „asigurat” doar cu o sârmă, care, evident, a cedat repede. Ion Iloiu a fost anchetat aproape un an şi jumătate după producerea nenorocirii, iar în iunie anul acesta a primit la Judecătoria Târgu Jiu un prim verdict, pe care l-a contestat însă şi el şi tatăl fetei ucise.

Curtea de Apel Craiova a dat acum sentinţa definitivă, verdictul fiind pronunţat chiar la al doilea termen. Procesul a început în Bănie luna trecută cu o amânare, iar acum magistraţii au decis să respingă ambele recursuri, situaţie în care rămâne în vigoare verdictul de la Târgu Jiu, cel conform căruia Iloiu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. În privinţa unor eventuale sume de bani pe care părinţii fetei ar urma să le primească, tot sentinţa de la Târgu Jiu stabileşte că „obligă asiguratorul de răspundere civilă Societatea de asigurare-reasigurare ASTRA SA la plata a 35.000 lei despăgubiri civile, a 200.000 lei daune morale”, şoferul având de suportat doar cheltuieli judiciare către statul român în cuantum de 1000 de lei.

Vizualizări: 49

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: