Veste dură pentru motreni. Jianu: E groaznic pentru populație

Ipoteză șoc lansată de Gigel Jianu, primarul municipului Motru. Edilul spune că motrenii ar putea plăti integral prețul gigacaloriei chiar din această primăvară. Acest lucru ar însemna ca prețul suportat de populație să fie de 224 lei/gigacalorie, ținând cont de faptul că aleșii locali au aprobat majorarea solicitată de uzina de termoficare.

Primarul Gigel Jianu a explicat că există o hotărâre de guvern care va intra în vigoare în primăvara acestui an, prin care administrațiile locale nu mai pot subvenționa prețul gigacaloriei. ”Consiliul Local a aprobat mărirea foarte mare a prețului pe gigacalorie, cât a propus UATAA. Consiliul Local, ca să mascheze acest lucru, a aprobat o subvenție pentru ca populația să nu sufere, dar nu a transmis populației că, începând de la 1 aprilie, este foarte posibil să fie interzise acordări de subvenții. Asta înseamnă că populația va plăti acel preț mare. Este o hotărâre de guvern dată pentru anul trecut, al cărei termen a fost prorogat cu 1 an și care, mai mult ca sigur, nu va mai fi prorogat”, a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Conducerea Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru a solicitat majorarea prețului gigacaloriei de la 179 lei la 224 lei, iar consilierii locali au avizat această majoare.

Administratorul special al uzinei, Eugen Corcoață, spunea în decembrie că populația nu va simți în vreun fel această majorare și că subvențiile încasate în avans urmau să asigure diferența de preț pentru doi ani.

Populația plătește în prezent un preț de 156 de lei, iar diferența până la prețul de producție este asigurată din subvenții acordate de municipalitate. ”Suma totală a subvențiilor estimată de mine în funcție de numărul de gigacalorii pe care le va da populației în 2019 este de 3 milioane lei. Ori subvenție mai avem plătită în avans de 1.9 milioane. E groaznic pentru populație și e groaznic că Eugen Corcoață a venit cu un tarif extrem de mare ca să acopere pierderile pe care le produce din cauza managementului defectuos, prin bani de la buget”, a spus primarul din Motru.

Administratorul special al UATAA Motru nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere legat de acest subiect.

Vizualizări: 6,580

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: