Sindicatele s-au opus reducerii veniturilor pentru TESA

Complexul Energetic Oltenia caută metode pentru reducerea costurilor în 2019. Comisia mixtă administrație - sindicate a respins în decembrie propunerea ca salariații TESA să lucreze numai patru zile pe săptămână, ceea ce le-ar fi diminuat veniturile.

Nelu Roșca, președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța, a explicat de ce s-a opus. “Au venit cu propunerea ca aparatul TESA să lucreze patru zile pe săptămână, începând cu decembrie până prin martie-aprilie. Asta ar însemna o diminuare substanțială veniturilor acestor salariați. Din experiență vă spun, pentru că am trecut prin foarte multe perioade de șomaj tehnic, e suficient să bagi în prima lună TESA, că apoi se extind lucrurile. E principiul dominoului. De aceea am refuzat în comisia mixtă, ba chiar am avut un comportament indecent. Nu o să accept niciodată dialogul pe rahaturi din astea”, a spus Roșca la Tele3.

Angajații TESA din Complexul Energetic Oltenia sunt singurii care s-au bucurat de minivacanțe de sărbători, în timp ce minerii și energeticienii au fost chemați la serviciu, fiind mare nevoie de cărbune.

Următoarea ședință a comisiei mixte va fi pe 9 ianuarie, când administrația CE Oltenia ar trebui să prezinte bugetul de venituri și cheltuieli pe acest an. (A.A.)

Vizualizări: 3,742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: