Roșca, despre angajarea fiului la CE Oltenia: Îi mănâncă în fund

Președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, a răspuns într-o emisiune celor care îl critică pentru că și-a angajat fiul la Complexul Energetic Oltenia. “Mă uit și eu și văd că îi mănâncă pe ăștia în fund că mi-am angajat copilul și aș vrea să dau un răspuns clar, să îl audă din gura lui Nelu Roșca”, a spus liderul sindical.

Roșca a spus că de-a lungul timpul s-a implicat în angajarea a zeci, dacă nu sute de persoane. “Eu am angajat, de fapt am susținut cu argumente angajarea a zeci, poate sute de persoane. Nu s-a făcut atâta caz pe facebook în momentul în care Roșca a dobândit diabet în timpul marșului făcut pe jos până la București. Am făcut două operații chirurgicale care m-au afectat pe o perioadă destul de lungă. Și acum stau cu pumnul de pastile. Dacă răul pe care l-a făcut Roșca este că și-a angajat copilul, și nu l-am angajat singur, pentru că au fost mai multe persoane care m-au sprijinit și m-au îndemnat: «Hai, mă, nu se poate. Tu nu ai cerut niciodată nimic. E bine să punem copilul ăsta să îl angajăm». Și credeți-mă că au fost foarte multe persoane care au insistat în sensul acesta, după care am zis: «Bă, ar fi culmea să nu o fac pentru copilul meu»”, a explicat Nelu Roșca la Tele 3.

Liderul sindical susține că există o prevedere în Contractul Colectiv de Muncă, potrivit căreia copiii salariaților au prioritate la angajare. “Reglementarea din CCM, art. 175, aliniat 4, litera b, este scrisă de Nelu Roșca și susținută pe o perioadă de o săptămână, ca să înțeleagă toți colegii că este o prioritate pentru salariați. Am făcut pentru zeci și sute de oameni acest lucru și nu sunt în stare să fac pentru copilul meu?”, a spus Roșca.

Liderul minerilor de la Roșiuța a avut un mesaj și pentru un politician care i-a reproșat angajarea fiului, dar nu i-a dat numele. “Vreau să îi transmit unui domn politician care m-a făcut cretin că, dacă va continua să mă jignească, o să îl fac nesimțit. Să se simtă marele politician venit pe la colțuri, care a trecut prin minerit”, a spus Nelu Roșca la postul de televiziune.

Vizualizări: 6,040

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: