Drum lejer spre sferturi

Pandurii au învins ieri în Cupă un nume mare, dar o echipă micuţă. Ripensia Timişoara s-a mulţumit să nu ia prea multe goluri şi nu le-au pus probleme gorjenilor în drumul spre sferturi.

Ripensia Timişoara – Pandurii Târgu Jiu 0-3 (0-2), Stadion „Dan Păltinişanu”, Timişoara, spectatori: 2.500

Au marcat: Elton da Silva (min. 9), Adrovic (29’), Ciobai – autogol (63’)

Ripensia: Rădulescu – Petrişor, Ciobai, Uzun, Cărpinişan – Boangheş (Mogoş, 71’), Mureşan – Păşcăleanu (Cristian, 54’), Briciu, Ad. Popa – Anagor (Ungur, 67’). Antrenor: Radu Suciu

Pandurii: Lazar (Mingote, 46’) – Pleaşcă, Erico da Silva, Mamele, Sipoto Bohale –  Cristea (Shamsin, 46’),  Elton da Silva – Ciucur, Distefano, Nicoară – Adrovic (Rada, 70’). Antrenor: Cristi Pustai

Pandurii merg lejer în sferturile Cupei României după victoria fără emoţii în faţa echipei din Liga a V-a, Ripensia Timişoara. Nici nu putea fi altfel având în vedere diferenţa enormă de nivel dintre cele două echipe.

Goluri în premieră

Sintagma David versus Goliat a fost perfectă ilustrată ieri, doar finalul a fost diferit. Micuţa echipă cu trecut glorios, Ripensia Timişoara, se duela în optimile Cupei cu vicecampioana României calificată în grupele Europa League, Pandurii. Rezultatul nu putea fi decât unul chiar dacă în legende David l-a bătut pe Goliat. Aşa se face că proful de matematică, Pustai şi-a făcut uşor calculele. A odihnit toţi titularii şi a mizat pe jucătorii care văzuseră mai des banca de rezerve până ieri. Doar Erico a intrat din primul minut şi asta pentru că nu jucase duminică cu Poli fiind suspendat. La intrarea echipelor pe teren, am crezut că vedem dublu! Şi asta pentru că Pustai i-a făcut şi debutul fratelui geamăn al lui Erico, Elton da Silva, un mijlocaş adus de la o echipă anonimă din Brazilia. Cei doi fraţi seamănă ca două picături de apă, dar sunt diferenţiaţi de cele câteva kilograme în plus afişate de Elton. Greutatea i-a dat însă şi mai multă forţă iar Elton s-a folosit de asta pentru a-i lua faţa unui fundaş advers şi a deschide repede scorul cu o lovitură de cap. Pandurii nu s-au omorât cu firea dar şi-au dublat avantajul după o jumătate de oră de joc prin Adrovic din pasa lui Pleaşcă. Primul gol şi pentru muntenegrean la Pandurii, atacant folosit sporadic de Pustai de la transferul său de la Podgorica în vară.

Calificarea, o formalitate

Adrovic putea face dubla, a încercat un lob spectaculos dar a ratat de puţin ţinta. Acelaşi vârf a contribuit decisiv la golul de 0-3. Nicoară, şters de altfel la revenirea ca titular, a reuşit o centrare perfectă iar fundaşul gazdelor Ciobai, presat fiind de Adrovic, şi-a băgat mingea în propria poartă. Până la golul 3, Pustai a efectuat două schimbări la pauză, mizând pe Shamsin şi Mingote în locul lui Cristea şi Lazar. Mingote a primit o repriză de joc probabil în ideea că va juca sâmbătă cu Vaslui. Mingote nu se aştepta să aibă prea mult de lucru dar a avut! Pandurii s-au relaxat total şi le-au permis celor de la Ripensia să-şi creeze ocazii. Mai întâi, Anagor a fost aproape de gol dar Mingote a scos excelent lovitura sa de cap. A urmat un şut de la distanţă pe care Mingote l-a deviat în transversală şi un gol anulat pentru ofsaid al lui Petrişor. Amatorii bănăţeni au prins şi mai mult curaj şi, pe contraatac, Briciu a ratat incredibil singur cu Mingote. Poate că Ripensia merita un gol de onoare după ardoarea cu care s-a bătut în timp ce Pandurii şi-a îndeplinit misiunea din Banat. A bătut duminică pe ACS Poli cu 3-2 iar contra Ripensiei şi-a asigurat uşor biletul spre sferturile competiţiei acolo unde va da totuşi peste un adversar de un calibru total diferit.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: