Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Vestigii arheologice din Gorj, prezentate la Simpozionul de la Severin

Noi descoperiri arheologice din perioada bronzului timpuriu au fost făcute recent pe teritoriul judeţului nostru. Este vorba de nişte vestigii arheologice care au fost scoase la iveală în urma cercetărilor efectuate de către reprezentanţii Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu” din Gorj în satul Seaca, din comuna Logreşti, în perioada 7-24 octombrie.

În prima secţiune în care s-au efectuat săpăturile, au fost descoperite fragmente ceramice de factură grosieră şi fină specifice culturii Glina, care constau în vase de provizii, castroane şi străchini fragmentare sau toarte de căni în bandă. În a doua secţiune au fost găsite 3 fusaiole, folosite la războiul de ţesut vertical. Specifice culturii Glina sunt ornamentele precum brâul crestat, cel alveolar, precum şi găurile buton. Cele două secţiuni de 10x2 m, respectiv 15x1,5 m au fost efectuate ca urmare a indicaţiilor primite de la un localnic, după cum spune arheologul Gheorghe Calotoiu: „Ne-am orientat spre acea zonă la sfatul lui Dumitru Diaconescu, care ne-a convins că regiunea merită să fie cercetată. Pentru efectuarea săpăturilor am primit sprijinul primarului Ion Băluţă, care ne-a pus la dispoziţie câteva persoane asistate social”. Toate materialele sunt depuse la Muzeul Judeţean Alexandru Ştefulescu din Târgu-Jiu pentru conservare şi restaurare, dar vor expuse şi cu prilejul diferitelor manifestări de acest gen. De exemplu, în acest week-end, obiectele descoperite vor fi prezentate la Simpozionul Naţional de la Drobeta Turnu-Severin. Mai mult, aşezarea de la Seaca reprezintă un nou sit, care va figura pe harta arheologică a României, alături de alte descoperiri importante din bronzul timpuriu, precum cele de la Băleşti şi Săuleşti. Gheorghe Calotoiu mai precizează că cercetările arheologice vor continua şi în anii următori pentru descoperirea de noi locuinţe şi vestigii arheologice care să întărească arealul locuirii prototracice în zona vestică a Olteniei.

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: