Vezi aici ce au făcut gorjenii de Rusalii

Gorjenii au profitat din plin de faptul că au avut liber de la serviciu în ziua de Rusalii. Dacă unii s-au grăbit să ajungă la cârciumă unde au băut pahar după pahar, alţii au preferat o plimbare prin parc. Bătrânii spun însă că nu mai e ce-a fost odată atunci când în curtea fiecăruia sfârâiau grătarele, iar satul răsuna de muzică bună. Împătimiţii de pescuit au profitat şi ei de faptul că au primit liber de la şefi. Deşi este interzis pescuitul până în data de 3 iunie, fiind perioadă de  prohibiţie, pescarii au ieşit ieri pe baltă fără nicio reţinere.

Cârciuma din sat a fost pentru mulţi gorjeni locul ideal de a petrece de Rusalii. Vinul de acasă nu se compară cu berea de la bar, spun oamenii mai ales când faci întrecere la golit de pahare cu prietenii. „Bem cât ne ţine buzunarul, până acum am golit opt sticle”, a spus Pantelimon Torop din Drăguţeşti. Doamnele au avut şi ele locul lor de întâlnire…banca de la poarta. „Ce să facem, nu mai e ca atunci când eram tineri, nu se mai fac hore, lumea e rea nu mai e unită, nu mai sunt bani pentru a face grătare în curte, s-au schimbat multe. Astăzi o să mă odihnesc, doar de animale mă ocup în rest treburile celelalte le las pe altă dată”, a spus Vica Vesoi. Parcul central din Târgu Jiu a fost  a fost luat cu asalt ieri de sute de tineri, care au profitat de vacanţa de o zi şi au ieşit la plimbare. 

La pescuit în prohibiţie

Locul preferat de mulţi pescari târgujieni a fost Jiul, în zona Pieţei Mari din Târgu Jiu. Aliniaţi ca la un concurs pescarii au atras privirea a zeci de trecători care s-au oprit să vadă care din pescari aduce pe uscat cel mai mare peşte. Atât pescarii cât şi spectatorii au avut parte doar de relaxare însă şi asta pentru că peştii au ocolit acele undiţelor. „Nu am prins niciun peşte, sunt de la ora şase pe baltă dar nimic”, a spus unul dintre pescari. Aşa se face că după câteva ore pescarii au făcut cale-ntoarsă spre casă. „Plec acasă, dar trec să cumpăr nişte peşte din piaţă pentru că azi nu am avut noroc”, a spus un alt împătimit al acestui sport. 

Până în 3 iunie este perioadă de prohibiţie, Astfel ca pescarii se pot alege cu dosar penal pentru braconaj dacă sunt prinşi la pescuit.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: