100 de copii au mărşăluit pe străzile oraşului cerând protejarea naturii

Aproximativ 100 de copii au mărşăluit prin Târgu Jiu în speranţa că vor reuşi să-i convingă pe adulţi să acorde mai multă atenţie mediului înconjurător. “Veniţi cu noi să protejăm natura” a fost îndemnul pe care micuţii, cu vârste cuprinse între 4-6 ani l-au adresat târgujienilor.

Aproximativ 100 de copii, de la Grădiniţa “Lumea Copiilor” din Târgu Jiu au mărşăluit, ieri, pe străzile municipiului cerând protejarea naturii. “Veniţi cu noi să protejăm natura” a fost îndemnul pe care copiii cu vârste cuprinse între 4-6 ani au încercat să-l transmită adulţilor prin marşul lor. Acţiunea a fost organizată de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj în parteneriat cu Grădiniţa „Lumea Copiilor” şi în colaborare cu Garda de Mediu Gorj. „Acest eveniment este dedicat Anului Internaţional al Biodiversităţii şi sperăm ca adulţii să ţină seama de mesajele copiilor. Dacă toţi cei aflaţi în funcţii înalte s-ar gândi că aceşti micuţi ar putea fi copiii sau chiar nepoţii lor nu ar mai fi atât de egoişti”, a precizat Elisabeta Juveloiu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj. 

Nu e greu să arunci gunoiul în container

Copiii costumaţi în culorile naturii au încercat să atragă atenţia asupra efectelor negative pe care le au asupra mediului unele activităţi ale oamenilor. Copiii au plecat din curtea Grădinţei “Lumea Copiilor“, au poposit în Parcul “Tudor Vladimirescu” şi în Parcul Central, iar apoi au străbătut centrul municipiului. Tot drumul micuţii au scanat mesaje precum: “Nu îmbolnăviţi pământul”, “Nu fumaţi”, “Poluarea distruge natura”, “Pădurea înseamnă viaţă”, “Nu aruncaţi gunoaie pe jos” etc. “Trebuie să aruncăm gunoiul la coş ca să nu ne îmbolnăvim. Nu e chiar aşa de greu să păstrăm curăţenia”, a precizat unul dintre copiii participanţi la marş.

O altă manifestare dedicată tot Anului Internaţional al Biodiversităţii a avut loc şi la Grădiniţa “Vis de Copil” de pe strada Siretului, unde reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj au expus copiilor modul în care trebuie protejată natura. Micuţii au fost foarte receptivi şi au răspuns corect la întrebările adresate de reprezentanţii APM Gorj. La finalul manifestării, copii au susţinut un recital de cântece şi poezioare despre natură.

Vizualizări: 602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: