Voica şi Rotaru se bat pe un ochi de apă

Nicolae Rotaru, administratorul Bazei de Tratament de la Săcelu şi primarul localităţii, Ion Voica, sunt în continuare ca şoarecele şi pisica. Cine este Tom şi cine este Jerry, nu se ştie încă. Ieri cei doi s-au luat la harţă pentru că nu au căzut de acord cui îi aparţine Izvorul de ochi din zona Bazei de Tratament. Între timp, localnicii şi turiştii plătesc câte trei lei dacă vor să ia apă. Izvorul cu pricina este cunoscut ca un izvor care vindecă pe cei care au probleme cu vederea.

„Hai jigodio, ieşi afară!” Cuvintele aparţin lui Nicolae Rotaru, administratorul Bazei de Tratament de la Săcelu şi sunt adresate lui Ion Voica, primarului localităţii Săcelu. Nicolae Rotaru a fost deranjat de faptul că Ion Voica i-a spus că mănâncă banii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. „Nu înţeleg cum pe tine te ţin ăştia în activitate să mănânci banii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia că ţi-ai luat ordonanţa”, i-a transmis Ion Voica lui Nicoale Rotaru. Este cunoscut faptul că cei doi nu sunt în relaţii tocmai bune, însă nimeni nu-şi imagina că dialogul poate coborî la un astfel de nivel, luând în calcul măcar faptul că, dacă nu educaţia, măcar  funcţiile pe care le deţin, le impun o anumită conduită morală şi socială.

Mărul discordiei, apa tămăduitoare

Mărul discordiei dintre cei doi l-a reprezentat de această dată Izvorul de ochi din apropierea Bazei de tratament. Voica spune că Rotaru a interzis în mod ilegal localnicilor accesul la acest izvor, motiv pentru care îi va aplica o amendă usturătoare. „I-am solicitat să-mi pună la dispoziţie documente care să ateste faptul că izvorul aparţine Bazei de Tratament. Dar sunt sigur că nu are niciun act şi din acest motiv cu siguranţă îi voi mai aplica o amendă”, a spus Ion Voica. Nicoale Rotaru susţine însă că nu a vrut decât să protejeze izvorul de cei care nu ştiu să păstreze apele curate. „A participat chiar el când s-a împrejmuit acest izvor în care apele Blahniţei îl inundă. Am făcut o protecţie în care să fie respectat omul care vine în staţiune să ia apă de ochi pentru cei care au probleme cu vederea. Aici e o staţiune de stat, să ne ceară documente instituţiile statului abilitate să facă acest lucru nu primarul”, a spus Nicolae Rotaru.

Localnicii din Săcelu nu se mai spală acum pe faţă cu apă din acest izvor aşa cum obişnuiau pentru că nu le convine să dea banii pe apă. „Luam zilnic apă din acest izvor, soţul meu s-a dus la primărie şi a spus că nu e normal să se împrejmuiască cu gard acest izvor. Eu una nu mă mai duc să iau apă pentru că ar însemna să dau zilnic câte trei lei şi cum pensiile sunt mici nu avem bani”, a spus Vasilica Diaconescu din Săcelu.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: