Vezi aici ce drumuri sunt afectate de ninsoare şi viscol

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, potrivit Comandamentului Central de Iarnă, la această oră (11:45) circulaţia este întreruptă, din cauza zăpezii şi viscolului, pe următoarele drumuri naţionale:

- Autostrada A2 pe tronsonul Bucureşti – Lehliu – Fundulea (zăpadă, viscol, vizibilitate extrem de redusă);

- DN22 Râmnicu Sărat – Brăila; - DN22F Izvoarele – Nalbant, în judeţul Tulcea; - DN23B Măicăneşti – Codreşti, în judeţul Vrancea.

Conform informaţiilor primite de la dispeceratele de poliţie, din cauza ninsorii au fost impuse următoarele restricţii pentru traficul greu, în vederea evitării blocajelor şi pentru facilitarea intervenţiei utilajelor de deszăpezire:

-pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, pe DN2C Costeşti – Padina şi pe DN2B Buzău – Brăila;

-pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe DN2(E85) Bucureşti – Buzău şi pe DN5 Bucureşti – Giurgiu.

Pe A1 Bucureşti – Piteşti pe carosabil s-a format gheaţă între kilometrii 49 şi 86, iar stratul de zăpadă măsoară între 1 şi 2 centimetri. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cu cod galben, conform căreia în intervalul 3 februarie, ora 10:00 – 5 februarie, ora 20:00, aria ninsorilor va cuprinde treptat, începand din sud-vestul ţării, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi 20 cm, în special în zonele de deal şi de munte. Vantul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari în sud şi în sud-est, unde rafalele vor depăşi 50...60 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. Din dimineaţa zilei de sâmbată, local în regiunile sudice şi centrale precipitaţiile vor fi şi sub forma de ploaie sau lapoviţă şi frecvent se va depune polei.

Notă: În Oltenia, Muntenia şi în sudul Banatului ninsori şi intensificări ale vântului vor fi încă din cursul zilei de astăzi, 2 februarie. Le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.). De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto. În cazul în care traficul rutier se întrerupe din cauza zăpezii, îi sfătuim pe şoferi să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină. Îi atenţionăm pe conducătorii auto că nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contravenţie şi se sancţionează cu reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile şi cu amendă de la 6 la 8 puncte (de la 420 la 560 de lei). Reamintim, de asemenea, obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: