Vezi aici ce primării au primit bani de la Guvern

Guvernul mai dă o gură de oxigen primăriilor din Gorj! Începând de săptămâna viitoare 15 primării vor primi bani pentru cheltuieli restante. Cel mai mult primesc primăriile Rovinari, Runcu, Târgu Cărbuneşti şi Târgu Jiu, câte 100 de mii de lei.

Cele 15 primării care au primit bani sunt Bălăneşti- 30 de mii de lei vechi, Bumbeşti Jiu- 30 de mii de lei, Câlnic- 30 de mii de lei, Dragotesti- 50 de mii de lei, Mătăsari- 50 de mii de lei, Negomir-60 de mii de lei, Prigoria- 30 de mii de lei, Rovinari- 100 de mii de lei, Runcu- 100 de mii de lei, Săuleşti- 30 de mii de lei, Stăneşti-30 de mii de lei, Târgu Cărbuneşti- 100 de mii de lei, Târgu Jiu- 100 de mii de lei, Tismana- 30 de mii de lei, Turburea- 50 de mii de lei. Banii provin din rezerva bugetară şi sunt pentru cheltuielile restante.

Bani pentru proiecte

De asemenea, au mai fost daţi bani pentru proiecte în derulare. 130 de mii de lei vor ajunge la Bărbăteşti pentru reabilitarea Căminului Cultural, 130 de mii de lei pentru modernizarea unui drum sătesc din satul Artanu, comuna Negomir, 130 de mii pentru reabilitarea unei străzi din oraşul Turceni, 300 de mii de lei pentru pietruirea unui drum sătesc din Padeş, iar  în municipiul Târgu Jiu vor ajunge 600 de mii de lei, pentru o bază sportivă pe Insuliţa de pe Jiu şi amenajarea unui loc de joacă în cartierul Teilor.

CONTRIBUŢIE

Pentru venirea acestor bani in Gorj au avut contribuţie şi politicienii gorjeni, de exemplu pentru modernizarea drumului Motru-Însurăţei- Leurda, deputatul Severus Militaru a obţinut 500 de mii de lei. “Am reuşit să aduc aceşti bani şi mă bucur pentru că în Motru rar ajung fonduri pentru asemenea investiţii. Am vorbit cu primarul Dorin Hanu şi am reuşit să ne punem de acord ce mai trebuie făcut pentru municipiu”, a spus Severus Militaru, deputat PD-L.

REACŢIE

“Mie îmi e greu să cred că am primit aceşti bani. Avem restanţe la plata curentului şi altele, cu siguranţă ne vor fi de folos”

Radu Rotaru, primar Bălăneşti

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: