Vezi care sunt bugetarii care iau prime de sărbători

Angajaţii companiilor de stat vor beneficia şi în acest an de prime substanţiale de sărbători. În timp ce angajaţii CE Oltenia vor primi câte 700 de lei de persoană, bugetarii vor trebui să se mulţumească doar cu tichete cadou în valoare de cel mult 100 de lei/persoană.

Mai mulţi salariaţi ai instituţiilor de stat vor fi recompensaţi cu prime de Crăciun, majoritatea sub formă de tichete cadou. Cei mai norocoşi sunt angajaţii Complexului Energetic Oltenia (CEO) care vor încasa câte o primă de 700 de lei. Aceasta este prevăzută în contractul colectiv de muncă, atât pentru mineri, cât şi pentru energeticieni. În prezent, Complexul Energetic Oltenia numără peste 18.500 de salariaţi, din care 15.500 sunt mineri.

Tichete sociale pentru asistenţii medicali

La polul opus se află cadrele medicale, membre ale Sindicatului Sanitas, care vor primi tichete sociale în cuantum de 40-50 de lei. “De Crăciun, vom încerca să oferim celor aproximativ 2000 de membri de sindicat tichete sociale în cuantum de 40-50 de lei. Valoarea exactă va fi stabilită la începutul lunii decembrie. Acestea vor fi acordate din partea sindicatului. Spitalul Judeţean va oferi doar tichetele de masă lunare. Este vorba despre 20 de tichete în valoare de 9 lei fiecare”, a declarat Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj.

Şi angajaţii Consiliului Judeţean vor beneficia de tichete cadou din partea sindicatului. “Ca şi în anii trecuţi încercăm să dăm ceva tichete cadou. Tichetele vor avea valoare de cel mult 100 de lei. Nu ne permitem mai mult pentru că singurii bani pe care îi avem sunt obţinuţi din cotizaţii, neavând alte surse de venituri”, a precizat Călin Grădinaru, liderul Sindicatului Funcţionarilor Publici din Consiliul Judeţean Gorj. La acest sindicat sunt afiliaţi 800 de funcţionari publici, angajaţi în diferite instituţii din judeţ. Anul trecut, aceştia au primit cinci tichete în valoare de 50 de lei. De sărbători, vor primi tichete cadou şi cei 520 de angajaţi ai societăţii Edilitara. “De Crăciun, angajaţii Edilitara vor primi bonuri de masă în valoare de 200 de lei”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul societăţii Edilitara.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: