Vezi ce activităţi fac elevii în săptămâna ”Şcoala altfel”

Elevii din judeţul Gorj se pregătesc de ”Şcoala Altfel”. Debutul are loc luni și, timp de o săptămână, școlarii vor avea parte de activități care mai de care mai interesante. În această săptămână nu vor primi note, dar absențele vor fi consemnate în cataloage. Tot în săptămâna „altfel” vor putea vedea la Muzeul Județean sabia lui Tudor Vladimirescu. Și-au anunțat vizita deja peste 2500 de elevi din afara județului, spun autoritățile locale.

La Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu sunt anunțate activități intense săptămână viitoare. Elevii chiar vor avea parte de o școală ”altfel”. ”Săptămâna 18-22 aprilie este o săptămână specială în programul elevilor. Este o săptămână în care se dorește ca elevii să iasă din ritmul orelor normale și să desfăşoare activități după dorințele lor și după posibilitățile școlii. Propunerile au venit din partea cadrelor didactice la sugestia părinților și a copiilor. Evităm în această săptămână dezordinea și ne dorim să avem o săptămână fără întâmplări deosebite”, a spus Aurel Popescu, directorul școlii. Acesta a enumerat și câteva din activitățile pe care le vor desfășura micuții în această perioadă. ”Avem jocuri sportive sau minicampionat de volei, fotbal, baschet, avem concursuri școlare pe discipline, avem vizite ale elevilor la unele obiective turistice, activităţi la biblioteca judeţeană, avem vizionări de teatru și film, activități de ecologizare a zonelor din proximitatea școlii, plantare de flori și pomi. Sunt implicați aproape 1.300 de elevi și peste 70 de cadre didactice”, a spus Aurel Popescu, directorul școlii ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu.

Peste 2.500 de elevi vor să vadă sabia

Sabia lui Tudor Vladimirescu a ajuns încă de duminică seară la Târgu Jiu și va fi expusă la Muzeul Județean alături de alte obiecte din perioada respectivă. Autoritățile locale așteaptă peste 2.500 de vizitatori. ”Până în acest moment știm că vor fi peste 2.500 de elevi cu profesori din afara județului Gorj care vor veni să vadă această sabie. Printr-o hotărâre de Consiliu Local, prețul unui bilet a fost stabilit la 8 lei, 5 lei încasează primăria Târgu Jiu ca organizator, iar 3 lei Muzeul Județean. Expoziția nu constă doar în sabia care va fi expusă, mai sunt și alte obiecte, documente inedite din perioada respectivă și alte documente legate de viața lui Tudor Vladimirescu. Vor vedea un costum de pandur original, arme originale, monede, o replică după steagul de luptă al lui Tudor Vladimirescu”, a spus Adi Tudor, viceprimarul orașului Târgu Jiu.

Vizualizări: 576

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: