Vezi cum petrec şefii judeţului de Paşti!

Autorităţile locale şi judeţene vor petrece Sărbătorile Pascale alături de familiile lor. Majoritatea au postit în această săptămână, iar astăzi şi mâine vor merge la spovedit. În zilele de Paşti se vor gândi şi la cei trecuţi în nefiinţă şi conform obiceiului vor aprinde câte o lumânare şi vor face parastase.

Sărbătorile Pascale îi vor găsi pe primarul Municipiului Târgu Jiu şi pe şefii judeţului alături de cei dragi. Autorităţile locale şi judeţene nu vor lipsi de la slujbele din Noaptea de Înviere şi spun că vor încerca să aducă lumina acasă. În prima zi de Paşti, se vor gândi şi la cei trecuţi în nefiinţă pentru sufletele cărora vor da de pomană.

Cârciumaru se duce la Negomir

Sâmbătă seara, primarul Florin Cârciumaru va trece pe la fiecare lăcaş de cult din municipiu pentru a se asigura că nu sunt probleme, iar apoi va lua lumină de la biserica din Piaţa Prefecturii. “Sâmbătă seara, la orele 22.00, voi merge pe la fiecare biserică din municipiu pentru a vedea cum stau lucrurile, apoi voi lua lumină de la biserica din Piaţa Prefecturii. Paşti voi lua la ora 5.00 dimineaţa de la biserica din Cartierul Vădeni. În prima zi voi rămâne în Târgu Jiu împreună cu familia, iar luni şi marţi vom merge cu toţii în satul meu natal Ursoaia, din comuna Negomir, unde mama ne va aştepta cu produse tradiţionale. De asemenea, vom aprinde lumânări şi vom da de pomană pentru morţii familiei. Voi profita de aceste sărbători pentru a sta mai mult cu familia şi cu prietenii. Bineînţeles, voi fi alături şi de primarul de la Negomir, bunul meu prieten”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Călinoiu la Vâlcea

De Paşti, şi preşedintele Consiliului Judeţean se va îndrepta spre locurile natale, spre meleagurile vâlcene. “Ca de obicei, de Sfânta Înviere voi fi alături de familie, de fraţi, părinţi şi rudele la Vâlcea. În dimineaţa Paştelui voi merge împreună cu mama la cimitir pentru a da de pomană pachete cu ouă roşii pentru sufletele celor decedaţi. Tot în aceeaşi zi, înainte de a lua Paşti, mă voi grijii pentru că am ţinut post toată săptămâna”, a declarat Ion Călinoiu.

Prefectul ia lumină de Mănăstirea Lainici

Astăzi, Liviu Andrei va ţine post negru şi va merge să spovedească împreună cu soţia sa. “Sunt o persoană credincioasă, iar Dumnezeu este singurul de care mi-e frică. De 10 ani încoace ţin post în săptămâna Patimilor, iar în Vinerea Mare ţin post negru. Împreună cu soţia mea voi merge la spovedit şi îl vom grijii pe băieţelul nostru”, a declarat prefectul judeţului Gorj. Andrei va lua lumina Sfântă de la Mânăstirea Lainici. „Ca în fiecare an merg la Lainici, cu familia şi prietenii. După ce vom lua Paşte, ne vom duce la ţară, la Stejari, pentru a da de pomană morţilor noştri. Vom merge la biserică, vom aprinde o lumânare şi apoi ne vom aduna în jurul mesei, toată familia. A doua zi vom veni la Târgu Jiu şi vom merge la socrii. Ne vom întâlni şi cu prietenii. Vom face grătare şi vom bea vin”, a declarat Liviu Andrei. În ceea ce îl priveşte pe subprefectul Marcel Romanescu, acesta va sta în satul natal, Rugi, de vineri până luni seara. „Vom merge la Rugi, în satul unde am copilărit. Vom lua lumină în Noaptea Învierii şi vom asista la slujba religioasă care va avea loc într-o bisericuţă foarte veche. Marţi, mă voi întâlni cu domnul Prefect şi vom ciocni un ou roşu”, a precizat Marcel Romanescu. 

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: