Condamnat definitiv pentru subvențiile de la APIA

Un gorjean a fost condamnat, definitiv, pentru că a încasat subvenții APIA de aproape 150.000 de lei în baza unor documente false. Faptele au avut loc în urmă cu aproape un deceniu.

Vasile Semenescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, actele fiind emise de angajați de la Primăria Padeș, judecați și ei în alte dosare pentru fapte de același gen.

Semenescu a fost condamnat, de Tribunalul Gorj, la 6 luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de 2 ani și 6 luni. În plus, Tribunalul Gorj a menținut măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile (casă, terenuri extravilane arabile, pădure, pășuni, fânețe, vii și livezi) ce aparțin inculpatului și a desființat mai multe înscrisuri în baza cărora Semenescu a încasat subvențiile în anul 2012 (declaraţii, cereri unice de plată pe suprafață, adeverințele emise de către Primăria Padeș, contract de arendă).

Bărbatul a atacat decizia instanței din Gorj, dar nu a avut câștig de cauză. „Respinge, ca nefondat, apelul. Obligă apelantul-inculpat la plata sumei de 1.000 lei cheltuieli judiciare statului. Definitivă”, se arată în sentința de marți a magistraților din Bănie.

Anchetatorii au deschis, în ultimii ani, mai multe dosare la Padeș privind fraudarea bugetului APIA.

Vizualizări: 2,717

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: