Maioreanu: Până marţi eram pe lista scurtă a CS

Andrei Maioreanu a criticat noul Consiliu de Supraveghere, dat fiind că el nu a fost selectat pentru un post la Complexul Energetic Oltenia. Bazându-se, probabil, pe situaţii din trecut şi istoricul numirilor politice la CEO, Maioreanu a declarat că a fost defavorizat deoarece face parte dintr-un anumit partid. Ba mai mult, susţine că era în Consiliul de Supraveghere până marţi, ziua în care CEO a făcut publice numele noilor membri.

Rep.: Nu vă regăsiţi printre noii membri ai Consiliului de Supraveghere. Cum comentaţi?

A.M.: Nu ştiu în ce măsură au fost respectate criteriile care stau la baza Ordonanţei 109, modificată Legea 111/2016. Cert este că, până marţi, eram pe lista scurtă, în cei 6, care ar fi trebuit să fie nominalizaţi pentru Consiliul de Supraveghere. Marţi am constatat un Consiliu de Supraveghere cu membri care, cu siguranţă, vor fi devotaţi Fondului Proprietatea şi intereselor Partidului Naţional Liberal şi evident fostului PDL.

Rep.: De ce spuneţi asta?

A.M.: Pentru că, chiar dacă mi-a fost coleg de facultate, Contantin Jujan rămâne secretar executiv al Partidului Democrat Liberal Hunedoara, rămâne omul care, din păcate, a dus la insolvenţă Complexul Energetic Hunedoara. Ceilalţi sunt oameni implicaţi în mari proiecte energetice, cel puţin Robert Ghelasi, dar proiecte energetice care ţin de zona regenerabilă. Ştiţi foarte bine schema de sprijin şi condiţiile avantajoase pe care le au producătorii de energie regenerabilă.

Rep.: Credeţi că v-a defavorizat apartenenţa dumneavoastră politică?

A.M.: Sunt sigur că apartenenţa mea politică a jucat un rol decisiv în nominalizarea membrilor Consiliului de Supraveghere, indiferent de cum stau lucrurile, în acest moment, eu am un singur obiectiv, alături de colegii mei din PSD, un program de guvernare pe zona minieră şi energetică, în aşa fel încât din decembrie să avem un program cu măsuri imediate şi cu paşi bine stabiliţi pe ceea ce înseamnă mixul energetic şi integrarea CEO într-o companie cu mix energetic şi cu mix tehnologic.

Rep.: Ministrul a spus că noul Consiliu de Supraveghere trebuie să selecteze şi un directorat. Cine credeţi că va veni în locul lui Ionel Ilie? 

A.M.: Nu mă hazardez în declaraţii legate de anumite persoane care ar putea să fie în Directorat. Sigur că, la ora aceasta, ministrul Energiei cunoaşte, probabil, componenţa Directoratului. Este un Consiliu de Supraveghere care, cu siguranţă, va răspunde comenzilor venite de la minister. Vreau să vă spun că pentru ei a devenit o obsesie faptul că Andrei Maioreanu a discutat şi a fost împotriva mutării sediului CE Oltenia la Bucureşti.

Vizualizări: 584

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: