Victimele exploziei din Cărbuneşti, conduse pe ultimul drum

Lacrimi, durere şi jale la Târgu-Cărbuneşti. Gabriela şi Gheorghe Bâţu, cei doi soţi care au decedat în urma exploziei, au fost conduşi ieri pe ultimul drum de familie, prieteni, cunoscuţi şi colegi. Sute de persoane au venit să-şi ia rămas buni de la cei doi soţi. De la înmormântare nu au lipsit lăutarii cu care Gabriela şi Gheorghe Bâţu au cântat de nenumărate ori.

Familia, dar şi sute de prieteni, cunoscuţi şi colegi au venit să-i conducă  pe ultimul drum pe soţii Bâţu, care au decedat într-un spital din Bucureşti în urma exploziei. Toţi cei care i-au cunoscut sunt în stare de şoc. „Nu ne-am imaginat niciodată că vom lua parte la o tragedie ca asta. Este o nenorocire. Nu ne vine să credem. Este păcat pentru copii că au rămas fără ambii părinţi aşa, dintr-o dată. Sunt distruşi. Casa lor este distrusă. Noi o să facem tot ce putem să-i ajutăm şi să avem grijă de ei, dar nu putem să-i înlocuim pe părinţii lor niciodată”, a spus o vecină.

Lăutarii sunt în doliu

Nu doar familia, ci şi lumea muzicală din Gorj şi nu numai, este în doliu. „Lumea muzicală nu doar din Gorj, ci şi din Dolj, Vâlcea, Mehedinţi şi nu numai este în doliu. A fost un acordeonist foarte bun. Un adevărat profesionist. A fost şi angajat al Ansamblului „Doina Gorjului” şi am cântat de foarte multe ori cu el. A fost un om deosebit şi el şi soţia lui. Dumnezeu să-l ierte”, a declarat dirijorul Aurel Blondea.

Copiii celor doi soţi sunt în stare de şoc. Colegii lăutari alături de care soţii Bâţu au cântat de nenumărate ori le-au compus special cântece pe care le-au cântat când aceştia au plecat pe ultimul drum.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: