Victorie chinuită pentru Energia

Energia Pandurii Târgu Jiu – HC Odorhei 32-30 (13-16)

Sala Sporturilor, spectatori 600

Energia: Dragomir (1 intervenţie), Ciobanu (8 intervenţii), Rădulescu (3 intervenţii) – Păiuş (1 gol), Truică, Humberto (3), Kapular (2), Apolzan (3), Criciotoiu (2), Enache (1), Kukrika (9), Simovic (4), Florea (7), Giotoiu. Antrenor Vasile Stângă.

HC Odorhei: Orban, Varo (13 intervenţii) – Ferenczi (3 goluri), Mihalcea (4), Komporaly, Solcanu, Frăţilă (6), Rusia (9), Talas (2), L. Orban, Daninfeld (2), Mino (2), Libert (1), Marceta (1). Antrenor Vlad Caba.

Au arbitrat: B. Dordea – A. Zăuleţ.

Energia Pandurii s-a impus sâmbătă seara destul de greu în meciul susţinut pe teren propriu cu HC Odorhei. Gorjenii au câştigat la două goluri diferenţă, după ce la pauză oaspeţii au condus cu două goluri avans. Echipa fostului antrenor al Energiei, Vlad Caba, a arătat că este în creştere de formă în ultimele etape, punând probleme serioase şi gorjenilor la acest meci.

Apropierea finalului de sezon i-a făcut pe jucătorii de la Energia să nu mai fie la fel de concentraţi la meciul cu Odorhei. Stângă a recunoscut la final că puteau chiar pierde acest joc, din cauza jocului foarte slab în apărare, acolo unde echipa sa făcuse jocuri bune până acum. „Am scăpat ieftin. Am jucat foarte prost prim repriză şi parcă nu am recunoscut echipa. Tot ce a fost pe poartă a fost gol şi în atac am ratat din ocazii clare. Ne-am făcut singuri meciul greu”, a spus Stângă supărat pe elevii săi care parcă au uitat că joacă acasă şi au început mai moale jocul.

 După primele minute cei de la Odorhei s-au instalat la conducerea jocului şi au intrat la pauză cu două goluri avans. Gazdele i-au lăsat mereu să conducă jocul şi au făcut greşeli copilăreşti, şi de aruncare şi de prindere, dar până la urmă, în repriza a doua s-au trezit şi au câştigat. „Ne-au marcat nişte goluri de cascadorii râsului. La pauză le-am spus să se concentreze la aruncări şi să se apere ca lumea. Nu aveau decât doi jucători care aruncă la poartă şi nu aveau decât o singură schemă  pe care au făcut-o tot meciul”, a mai spus Stângă.

Kukrica a fost marcatorul meciului

Tehnicianul Odorheiului, Vlad Caba, consideră că echipa sa a pierdut victoria printre degete pentru că jucătorii săi au cedat fizic pe final de meci: „Am avut un avantaj de patru goluri pe care trebuia să-l menţinem cu mai mult discernământ. Se pare că am cedat şi fizic. Avem o bancă mai scurtă, iar greul a fost dus de cinci-şase jucători. Au fost unele greşeli ale noastre, dar şi un joc mai bun al celor din Târgu Jiu şi rezultatul s-a întors. Am jucat împotriva unei echipe mai experimentate, cu jucători de calitate. Când vom fi şi noi în luptă pentru locurile 1-3 o să venim mai pregătiţi din toate punctele de vedere pentru jocurile din deplasare”.

Cel mai bun marcator al Energiei la acest meci a fost Kukrica, sârbul înscriind de nouă ori, cu două goluri mai mult decât golgheterul echipei gorjene în acest sezon, Gabriel Florea, care are 130 de reuşite şi se află în top zece al marcatorilor din prima ligă, unde ocupă locul şase.

După această victorie Energia a revenit pe locul trei în clasament, dar Ştiinţa Bacău are un meci mai puţin pentru că partida cu Steaua s-a amânat pentru săptămâna viitoare, steliştii având ieri un  joc programat în semifinala Cupei Cupelor. 

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: