Victorie cu gândul la vacanţă

Victorie fără emoţii pentru Energia la final de sezon. Darby şi compania au trecut cu 98 la 71 de modesta Dinamo şi încheie campionatul pe un dezamăgitor loc 9. Stroescu nu e mulţumit de elevii săi şi spune că aceştia sunt deja cu gândul la vacanţă. Până atunci însă, Energia mai are de jucat tot cu Dinamo în play-out.

Energia Rovinari – Dinamo București 98-71 (27-24, 24-16, 19-13, 28-18)

Energia: Janjusevic (18 puncte), Deconescu, Gliga (8), Darby (16), Roșu (7), Lăpuște (7), Steffel (11), Mocanu, Wisseh (18), Kennerly (4), Nikolic (9), Alionescu. Antrenor: Radu Stroescu.

Dinamo: Țelinoiu (6), Neguț, Petică (5), Dixon (34), Ioan (3), V. Mihai (15), Pîrlog, Șipos (4), C. Mihai (4), Filip, Bădilă, Bădulescu. Antrenor: Nicolae Toader.

Energia nu se putea încurca de ultima clasată Dinamo. Gorjenii au încheiat însă prima repriză cu un avans de numai 11 puncte spre nemulţumirea antrenorului interimar Stroescu. Acesta a folosit toţi jucătorii până la final, cu excepţia lui Mocanu, accidentat. Wisseh a făcut un meci excelent. Americanul a reuşit un triple double cu 18 puncte, 11 recuperări şi 11 pase decisive. Sârbul Milan a reuşit şi el tot 18 puncte în timp ce Darby a contribuit cu 16 puncte. Energia a fost foarte aproape de bariera celor 100 de puncte, dar s-a oprit la 98-71. „Sunt dezamăgit de anumite momente din joc în care am lăsat garda jos și am permis Energiei să facă o diferență mult peste realitatea jocului. Normal că sunt dezamăgit. Diferența reală era de 15 puncte la ce s-a întâmplat astăzi pe teren”, a declarat antrenorul „câinilor”, Nicolae Toader. „Este prea mult spus faptul că ne-am chinuit două reprize cu Dinamo. Am intrat puțin relaxați. Poate i-am privit de sus, deși ei au aruncări foarte bune din afară. Este bine că meciul s-a terminat în favoarea noastră, dar eu sper ca în play-out, băieții să își dea seama că nu e loc de glumă și trebuie să tratăm meciul foarte serios”, a spus şi interimarul Energiei, Radu Stroescu.

Tot cu Dinamo şi în play-out

Până la vacanţă însă, Energia mai are de jucat tot cu Dinamo în play-out. Prima echipă care va strânge 3 victorii din duelul direct va scăpa de emoţiile retrogradării. Dinamoviştii n-au însă speranţe că pot elimina Energia aşa că au acceptat să joace de 3 ori la Tg-Jiu, pe 8, 9 şi 10 aprilie. „E o atmosferă la echipă ca și cum ar fi în vacanță, dar eu le-am transmis că trebuie să se concentreze pe meciurile din play-out. Dinamo e o echipă tânără, dispune și de doi americani care joacă foarte bine. Nu cred că o să avem emoții în play-out, dar vreau să facem spectacol pentru că așa am promis publicului, însă asta numai când vom avea un avantaj de 20 de puncte”, a mai precizat Stroescu la final. „Pentru noi, meciurile cu Energia vor însemna un prilej de a da mai multă încredere jucătorilor români, să îi motivăm, să le dăm mai multe minute pe teren. Eu sper ca în viitor, acest lucru să aducă cât mai mulți jucători români în Divizia A. La Tg-Jiu venim să jucăm la victorie, însă nu știu în ce măsură avem această forță”, e de părere şi Toader.

„Dacă tragem acum linia pe care am tot zis că o tragem după retur, suntem dezamăgiți, normal. Credem că puteam să obținem un loc mai bun în clasament. Eu unul sunt dezamăgit, dar sper să învățăm din aceste greșeli și eu și conducerea și jucătorii și să nu le mai repetăm.”                  Radu Stroescu

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: