Victorie pentru Pandurii în ultima etapă înainte de play-out

Pandurii Târgu Jiu a părăsit ultima poziţie din clasament în chiar ultima etapă a sezonului normal, aşa cum este numit turul care s-a încheiat duminică. Gorjenii s-au impus la limită, scor 1-0, în meciul cu Unirea Slobozia, şi au urcat pe locul 19, cedând „lanterna roşie”  celor de la Aerostar Bacău.

Pandurii a câştigat al doilea meci acasă din acest sezon şi, cel mai important, a ajuns la cel de-al patrulea joc consecutiv fără eşec. Chiar dacă s-au impus la limită în meciul cu Unirea Slobozia, disputat pe Stadionul Municipal, gorjenii au reuşit astfel să părăsească ultima poziţie din clasament şi au acumulat 13 puncte înainte de debutul părţii a doua a sezonului.  

Gorjenii au început bine meciul, dar au ratat foarte mult, Goma ratând de puţin deschiderea scorului în minutele 15 şi 18, balonul fiind întâi respins de portar apoi trecând puţin pe lângă poartă.

Cei de la Unirea le-au dat emoţii gorjenilor în ultimul minut al primei reprize, când bara s-a opus golului. După o altă serie de ratări şi în repriza a doua, cei de la Pandurii au reuşit să deschidă scorul în minutul 70 după o fază prelungită de atac. Mingea plecată din dreapta a ajuns la marginea din stânga, la Dodoi care a trecut ușor de Danciu şi a scos la Maurice Sylla, acesta şutând lângă bară pentru 1-0.

Antrenorul Călin Cojocaru a felicitat jucătorii pentru atitudine după meci dar a remarcat faptul că echipa a avut moral bun după continuitatea în rezultate pozitive: „Îi felicit pe băieţi pentru atitudine. Am venit după alte trei meciuri bune, în care nu am pierdut. Lucrul acesta ne-a dat moral, încredere şi cred că am meritat să câştigăm. Am avut o atitudine corespunzătoare, am alergat, am stat foarte bine în teren şi nu le-am dat spaţii pe faza defensivă”.

Pandurii vor începe abia acum adevărata luptă pentru salvarea de la retrogradare, fiind semnale pozitive în privinţa jocului după ultimele patru meciuri din sezonul normal, în care echipa nu a mai pierdut, înregistrând trei rezultate de egalitate şi o victorie.

Galerie foto


Vizualizări: 1,337

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: