Victorie scăpată printre degete

Pandurii: Popa-Matei,Viera,Chiricheş,Cardoso-Băcilă,Menassel,Pintilii(cpt.)(Ilie Iordache 86’),Brata (Nistor 56’)-Orac,Apostu (Stromaier 70’).    

Antrenor: Ionuţ Badea.

Dinamo: Naumovski-Helder(M.Niculae 69’),Moţi,Garat,Bazzi-Torje,Mărgăritescu,Ndoye (C.Munteanu 46’),Ad.Cristea-L.Ganea (Dănciulescu 63’),An.Cristea(cpt.).  

Antrenor: Ioan Andone.

Scor final: 2-2 (la pauză 2-0).

Cartonaşe galbene: Orac (min.25’), Brata (51’), Pintilii (62’), Băcilă (85’) / An.Cristea (1’), Bazzi (22’), Garat (49’), Helder (54’).

Cartonaşe roşii: -

Goluri: Brata (min.30’), Orac (42’-pen.) / Andrei Cristea (84’), M.Niculae (90’).

Arbitrii: Marius Avram-Mikloş Nagy, Octavian Şovre.

Stadionul Municipal. Spectatori: 4.000.

Timp de o repriză, Pandurii i-au făcut pe dinamovişti să retrăiască coşmarul de la Split. Brata şi Orac le-au înfipt două pumnale dinamoviştilor, iar Pandurii păreau deja demni urmaşi ai „haiducilor” croaţi. Două gafe în apărarea gorjeană au făcut însă ca Dinamo să egaleze în ultimele 5 minute prin Andrei Cristea şi Marius Niculae. Este a doua oară în acest sezon când Pandurii pierd două puncte în ultimul minut.

Pandurii lui Ionuţ Badea par să sufere de blestemul ultimul minut! Dacă în partida din prima etapă contra celor de la Unirea Urziceni, gorjenilor le-a fost anulat un gol perfect valabil, acum vina li se atribuie chiar jucătorilor care au scăpat printre degete o victorie istorică cu Dinamo. Ar fi fost prima în faţa „câinilor” la Târgu Jiu de la promovarea din 2005. Aşa am consemnat doar că după 3 etape din noul sezon, Pandurii au deja 4 puncte pierdute pe final de meci! „În loc să avem acum 6 puncte, avem numai două! Asta este, am avut şi ghinion. Antrenorul ne-a încurajat în vestiar şi acum trebuie să trecem peste amărăciunea acestui egal”, au declarat mâhniţi la final elevii lui Badea.

Prima repriză, de vis

Cu siguranţă că dacă cineva le-ar fi spus înaintea jocului că vor scoate un punct cu Dinamo, Apostu şi colegii săi ar fi fost mulţumiţi. Prima repriză i-a făcut pe aceştia însă să viseze că vor reuşi prima victorie din istorie asupra dinamoviştilor la Târgu Jiu. După ocazia lui Andrei Cristea din minutul 17, gorjenii au ripostat prin Pintilii care a reluat în plasă recentrarea lui Băcilă. Golul a fost însă anulat pe motiv de ofsaid de asistentul Şovre, dar reluările TV arată că acesta a greşit. Gorjenii au trecut repede peste acest episod şi au deschis scorul prin mezinul lotului, Ciprian Brata care a reluat spectaculos din interiorul careului pe lângă un Naumovski fără replică.Zece minute mai târziu Orac a dublat avantajul dintr-un penalti uşor acordat de centralul Marius Avram după un duel între acelaşi Brata şi brazilianul Helder. 2 la 0 la pauză şi spectatorii gorjeni se frecau la ochi în timp ce dinamoviştii păreau în corzi.

A urmat coşmarul

Speriaţi parcă de avantajul luat pe tabelă, Pandurii au ieşit de la cabine decişi să se ascundă în propria carapace. S-au închis în defensivă şi au încercat să contraatace cum s-a întâmplat în minutul 54 când Apostu i-a luat faţa lui Helder la mijlocul terenului şi a scăpat singur cu Naumovski. Apostu a preferat însă să cadă după contactul cu fundaşul brazilian în speranţa că acesta va fi eliminat. Avram i-a acordat doar galben. După ce i-au aruncat în teren pe Dănciulescu şi Marius Niculae, câinii au dat lovitura chiar în finalul meciului. Andrei Cristea a profitat de o gafă în apărarea pandurilor şi a înscris lejer pe lângă Popa în minutul 84 pentru ca 5 minute mai târziu scenariul de coşmar să fie întregit de Niculae care a reluat în plasă după o învălmăşeală în careul gorjean.

Astfel în timp ce trupa lui Ioan Andone se menţine pe primul loc în clasament, Pandurii ocupă locul 14 cu doar 2 puncte din 9 posibile!    

 „Am avut şi noroc la acest meci, trebuie să recunoaştem”

Gabriel Torje

 „Trebuie să ne bucurăm că am reuşit să revenim de la 2-0 după un eşec usturător la croaţi. Este un punct câştigat şi muncit cu o echipă foarte bună care are un antrenor tânăr care a aşezat echipa foarte bine în teren”

Andrei Cristea

 „Am câştigat un punct cu mare şansă, nu am fost proaspeţi azi şi putem pierde foarte uşor jocul. Pandurii e o echipă bună, fuziunea cu Internaţional a creat o echipă bună aici, mult mai bună decât cea de anul trecut care ne-a făcut probleme şi cred că puteau câştiga. Dacă se concentrau în ultimele cinci minute era jocul lor”

Ioan Andone, antrenor Dinamo

 „Am pierdut un meci pe care, din păcate, conform desfăşurării lui, trebuia să-l câştigăm. A fost o partidă frumoasă gândită de ambele părţi. Deocamdată rămânem cu dezamăgirea şi cu utilitatea unui punct câştigat în faţa celor de la Dinamo”

Ionuţ Badea, antrenor Pandurii

 „Nu ştiu dacă ei au avut noroc, contează că noi nu am câştigat. Eu zic că Pandurii meritau cele trei puncte şi dinamoviştii trebuie să fie fericiţi cu punctul luat. E normal că au dat şapte lovituri la cap şi din două cliciuri au dat două goluri. Nu e normal să fie fericiţi- Ei sunt fericiţi mereu când vin pe aici şi câştigă câte un punct.”

Daniel Orac

     

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: