VIDEO: Elevul Turbatu, agresat sau agresor?

O elevă din Târgu Jiu l-a acuzat pe un coleg de ameninţare şi a cerut intervenţia organelor de ordine. Jandarmii i-au aplicat tânărului Georgian Turbatu o amendă de 500 de lei. În schimb, elevul de 17 ani susţine că a fost bătut de jandarmi şi chiar a ajuns la spital pentru acordarea de îngrijiri.

Georgian Turbatu, la doar 17 ani, este deja în atenţia organelor de ordine, ca urmare a comportamentului neadecvat. Miercuri seară adolescentul a ajuns la spital cu unele leziuni şi spunea că a fost bătut fără motiv de jandarmi. Reprezentanţii Jandarmeriei neagă orice agresiune şi susţin că tânărul a mai avut probleme cu legea.

„Au tăbărât pe mine şi au început să mă bată cu pumnii şi cu picioarele. Mă loveau în cap şi în burtă şi mă întrebau dacă ştiu nişte persoane şi-mi ziceau nume necunoscute. M-au întrebat dacă ştiu de droguri şi de prostituţie şi am zis că nu cunosc, iar ei au continuat să mă lovească. Au fost jandarmi şi cei de la pază şi protecţie care au grijă de noi”, susţine minorul, care este cunoscut însă atât de colegi, cât şi de profesori, pentru comportamentul agresiv.

Amendă din partea jandarmilor

Miercuri dimineaţă, după o bătaie petrecută între mai mulţi tineri la Liceul nr. 4, în care a fost implicat şi Georgian, şi în urma denunţului unei eleve care susţine că o ameninţă, tânărul a primit o amendă de 500 de lei. „Acesta a adresat ameninţări cu acte de violenţă trimiţând prin telefonul mobil SMS-uri de ameninţare unei eleve din cadrul aceleiaşi unităţi de învăţământ. Jandarmii i-au aplicat o sancţiune contravenţională de 500 de lei pentru adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare acestui minor. Doresc să precizez faptul că acesta este o veche cunoştinţă a noastră. El a mai fost sancţionat contravenţional în cursul acestui an şi i s-a întocmit chiar dosar cu actele procedurale premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de furt. Cât despre agresarea fizică a acestui tânăr nici nu se pune această problemă”, declară Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj.

Pentru că are încredere în spusele copilului său, mama băiatului este decisă să-i dea în judecată pe cei care i-au bătut băiatul.

RECIDIVIST

Jandarmeria a menţionat că elevul a mai fost sancţionat contravenţional în cursul acestui an de către jandarmi pentru o faptă similară, când a adresat injurii şi ameninţări agenţilor de pază de la liceu, iar pentru că a sustras un telefon mobil i s-a întocmit actele procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

ALTE SANCŢIUNI

În acelaşi scandal, jandarmii au mai sancţionat doi tineri. C. Bogdan, de 18 ani, din Târgu Jiu, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 lei, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, deoarece împreună cu fratele său geamăn, C. Ionuţ, de 18 ani cu domiciliul în municipiul Târgu Jiu, au provocat şi participat efectiv la scandal, agresând fizic un alt elev. Ionuţ C. A primit la rândul lui o amendă de 1500 lei, deoarece acesta a pătruns în incinta instituţiei de învăţământ, încălcând normele legale de acces, şi a provocat şi participat efectiv la scandal, agresând fizic un elev.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: