Vijelia a făcut ravagii în Târgu-Jiu

Avertizarea cu cod galben a meteorologilor s-a adeverit ieri seară şi în Târgu-Jiu. Vântul puternic a făcut ravagii în mai multe zone ale municipiului. În zona centrală vijelia a rupt un nuc care a distrus trei maşini iar în Debarcader o plută a fost scoasă din rădăcini şi a fisurat o conductă de gaze.

„Numai ce ajunsesem acasă şi m-au sunat angajaţii că s-a rupt pluta de aici din faţa tipografiei. Era destul de mare şi de bătrână dar nu mă aşteptam să se rupă chiar acum că au fost vijelii şi mai puternice şi ea a rămas în picioare. Este bine că nu a fost mai rău, nu a căzut pe maşini sau pe oamenii de pe stradă. Mie mi-a spart un geam, a fisurat conducta de gaze şi a rupt contoarul. Cei de la gaze au venit imediat şi au sigilat totul iar acum nu mai este nici un pericol”, a declarat directorul tipografiei, Minel Cinciulescu.

În zona centrală trei maşini au fost distruse după ce un nuc s-a rupt şi a căzut direct pe autoturisme. Locuitorii din această zonă acuză primăria d aceste incidente pentru că nu au tăiat pomii. „ Nu se gândesc decât la politică şi de gospodărirea oraşului au uitat. Fac parcări şi borduri, pe sub pomi ca să aibă ce să cadă pe maşini. Nu e prima dată când se întâmplă asta, pentru că şi acum o lună, când a bătut vântul mai tare, s-a rupt o creangă dar nu a căzut pe maşini. Noi am făcut sesizări scrise la primărie şi degeaba, că nu s-a luat nicio măsură. Nu ştiu ce aşteaptă autorităţile locale ca să ia o decizie cu pomii ăştia”, a spus un martor. 

Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu se apără şi spun că pomii au fost curăţaţi de crengile uscate, iar nucul care s-a rupt şi a căzut peste maşini părea sănătos şi nu punea probleme de acest gen. A fost nevoie şi de intervenţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Primele ninsori pe Defileul Jiului

Primele ninsori din această toamnă au căzut azi noapte în Defileul Jiului. Ninsoarea, ploaia şi vântul puternic, care a  bătut în rafale, au îngreunat circulaţia pe  D.E 79. Din cauza viscolului puternic un arbore a fost smuls din rădăcini şi mai multe bucăţi de stâncă s-au desprins şi au căzut pe carosabil. Timp de aproximativ o oră circulaţia din direcţia Petroşani- Târgu-Jiu a fost blocată.

În jurul orei 22:45 mai mulţi participanţi la trafic au anunţat Postul de Poliţie din Bumbeşti-Jiu cu privire la faptul că pe D.E. 79  în apropierea graniţei dintre Gorj şi Hunedoara, mai multe bucăţi de stâncă şi pietriş au acoperit carosabilul. Totodată, un arbore a fost smuls din rădăcină şi a oprit circulaţia pe defileu. Cei de la Poliţie şi de la Drumuri Naţionale au curăţat partea carosabilă şi circulaţia a fost reluată”, a declarat Romina Dochian.

Vizualizări: 389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: