Vîlceanu: Angrenarea PNL în discuţia despre referendum, o greşeală

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, susţine că angrenarea partidului în discuţiile legate de un posibil referendum pentru dizolvarea Consiliului Local Târgu Jiu este o greşeală, câtă vreme subiectul nu a fost discutat la partid. Consilierul local Mihai Paraschiv, cel de la care a pornit această "greşeală", a spus că o discuţie în acest sens va fi în Biroul Politic al PNL Târgu Jiu de marţi după-amiază. O astfel de şedinţă nici măcar nu a fost convocată, a spus în replică Dan Vîlceanu.

Consilierul local liberal Mihai Paraschiv este cel care a propus declanşarea unui referendum pentru dizolvarea Consiliului Local, pentru a debloca activitatea de la Primăria Târgu Jiu. Actuala majoritate PSD-ALDE-PSRo îi este ostilă primarului liberal Marcel Romanescu, ales la alegerile parţiale de acum şase luni.

Paraschiv a spus luni la Radio Infinit că PNL Târgu Jiu va discuta propunerea lui în şedinţa de marţi. „Voi propune discuţiei colegilor mei din Biroul Politic Municipal această idee, este normal să luăm decizia acolo, cel mai important punct de vedere îl va avea domnul primar”, a spus consilierul liberal Mihai Paraschiv, precizând că şedinţa va fi marţi după-amiază.

Preşedintele de la judeţ, Dan Vîlceanu, a spus că şedinţa nu era nici măcar convocată la ora la care Paraschiv făcea respectivele afirmaţii, fapt confirmat luni seara şi de secretarul general al PNL Târgu Jiu, Robert Ciocioi.

BPJ ar putea întoarce decizia BPL

Mai mulţi lideri PNL Târgu Jiu s-au pronunţat în favoarea referendumului, fiind vorba de Mihai Paraschiv, Eduard Berca şi Gheorghe Pecingină, dar nici Marcel Romanescu nu a respins ideea. În schimb, liderii de la judeţ, în frunte cu preşedintele Dan Vîlceanu, resping categoric ideea unui referendum. Întrebat cine ia decizia finală, Vîlceanu a spus că subiectul este mult prea important pentru a nu fi discutat şi la nivelul organizaţiei judeţene. „Dacă decizia Biroului Politic Local va fi pentru referendum, ceea ce nu cred, o astfel de decizie afectează imaginea PNL în întreg judeţul, nu doar în Târgu Jiu. Bineînţeles că va fi discutată în BPJ, care va lua decizia finală. Dar, nu cred că va fi adoptată, pentru că nu are niciun fel de susţinere”, a spus Vîlceanu.

Mihai Paraschiv susţine însă că la nivel de municipiu trendul este pentru demararea acestei proceduri. Cu privire la faptul că BPJ ar putea întoarce o eventuală decizie favorabilă a BPL, Paraschiv a spus că: „Rămâne de văzut ce se va întâmpla, cred că trebuie să o luăm cu paşi mărunţi, dar rolul hotărâtor îl va avea primarul Marcel Romanescu”.

Romanescu a confirmat şedinţa de marţi

Una peste alta, Dan Vîlceanu susţine că a fost o greşeală din partea unor persoane care au angrenat partidul într-o astfel de discuţie, înainte ca PNL să se pronunţe pro sau contra referendumului.

Romanescu s-a limitat la a spune că tehnic un astfel de demers este foarte greu de realizat, dar nu a vrut să spună cum va vota la şedinţa de marţi. Interesant este că Romanescu, de care depinde convocarea şedinţei, a confirmat că aceasta va avea loc marţi. „Vor fi în prima fază discuţii, nu ştiu dacă se va supune la vot, dar vor fi discuţii în biroul municipal”, a spus Romanescu, spunând că îşi va spune punctul de vedere în şedinţă.

Chiar dacă Paraschiv a vorbit înainte de convocarea şedinţei, liderii PNL au confirmat că aceasta poate fi convocată în aceeaşi zi în care va avea loc.

Vizualizări: 579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: