Vîlceanu: "Vedem dacă mai mergem cu ei". Ce riscă primarii PNL care au pierdut alegerile

Primarii liberali care nu au scos un scor bun la alegerile prezidențiale de duminică riscă să nu mai fie susținuți de PNL pentru un nou mandat. Dă de înțeles acest lucru chiar liderul organizației județene, deputatul Dan Vîlceanu, într-un interiu la Radio Infinit. Acesta se declară dezamăgit că edilii PNL nu au tras tare să obțină cât mai multe voturi pentru Klaus Iohannis și au ajuns să piardă alegerile. Sunt 14 localități conduse de liberali unde candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a ieșit pe primul loc.

Reporter: Cum comentați scorul alegerilor?

Dan Vîlceanu: Am avut o creștere de la europarlamentare de 7 procente și, dacă există dezamăgire, din punctul meu de vedere, reprezintă dezamăgire la marea majoritate a primarilor PNL. Partidul Național Liberal nu a reușit să câștige aceste alegeri în 14 din cele 20 de localități în care are primar, ceea ce, pentru mine, reprezintă o mare dezamăgire. Cred că, dacă în aceste localități primarii noștri erau mai implicați și mai dedicați cauzei noastre de a face tot ce putem pentru ca președintele Klaus Iohannis să câștige aceste alegeri și în Gorj, câștigam aceste alegeri fără probleme. Cred că, dacă am pierdut alegerile, acestea sunt localitățile în care am pierdut aceste alegeri.

Rep.: Ce este de făcut în această situație?

D. V.: Scorul nu este unul dezamăgitor. În toată Oltenia, PSD a câștigat, mai puțin în Vâlcea. Aici trebuie să conștientizăm că avem de-a face cu un bazin electoral care, tradițional, a votat stânga, a votat PSD. Dar, dincolo de asta, nu pot să nu observ că am avut niște probleme acolo unde nu trebuia să le avem. Am câștigat localități foarte importante în care PSD câștiga detașat și totuși am pierdut 13 primării și într-una am făcut egal cu PSD. Am avut același număr de voturi. Practic, o putem pune și pe aia la pierdute. Sunt 14 localități din 20 în care noi avem primari PNL și nu am reușit să câștigăm.

Rep.: Cine v-a dezamăgit cel mai mult?

D. V.: Nu voi da nume, dar vom face o analiză cu fiecare primar în parte. Din punctul meu de vedere, există posibilitatea să putem trage concluzia că există localități în care primarii ar trebui să-și pună reale probleme pentru ei în primul rând, la locale. Și noi trebuie să luăm o decizie, să vedem ce vom face în aceste localități, dacă vom merge cu primarii care sunt acum în funcție sau trebuie să găsim altă variantă.

Rep.: Ce măsuri ar putea fi luate împotriva primarilor care nu și-au dat interesul?

D. V.: Am pierdut. Eu vreau să câștig în Gorj și puteam să câștigăm. Și la europarlamentare, și acum puteam să câștigăm. Din păcate, am avut asemenea situații care sunt surprinzătoare. Nu poți să te aștepți. Să pierzi în localități în care ești absolut convins că poți câștiga și să câștigi totuși localități, la distanță mică, unde nu te așteptai. Vom face analiza până la turul II și sunt convins că ce avem de reparat, se va repara. Sper ca, în turul II, Klaus Iohannis să câștige în județul Gorj pentru că este o diferență foarte mare între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Nu știu ce candidat mai bun putea să dea PNL în Gorj ca să înțeleagă și primarii noștri că e o rușine să pierzi alegerile în fața Vioricăi Dăncilă. 

Vizualizări: 4,238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: