Vin banii lucrărilor de infrastructură şi alimentare cu apă

Deputatul Cosmin Popescu a anunţat într-un interviu acordat postului Radio Infinit că în acest an vor ajunge bani la primăriile din judeţul Gorj pentru finalizarea lucrărilor începute pe Ordonanţa nr. 7. Respectiva ordonanţă, ce a apărut în anul 2006, are ca obiective dezvoltarea şi modernizarea spaţiului rural. De asemenea, judeţul va primi două milioane de euro pentru lucrările derulate prin programul privind modernizarea sau asfaltarea drumurilor de interes local şi alimentarea cu apă a satelor.

Primăriile din judeţul Gorj care derulează proiecte pe Ordonanţa nr. 7 vor primi în anul acesta bani de la guvern pentru finalizarea acestora. Anunțul a fost făcut de deputatul Cosmin Popescu. ”Sunt foarte mulți primari din judeţul Gorj care au proiecte în derulare pe Ordonanța Guvernului nr. 7. Pe anul 2006 sunt cele două componente, de infrastructură și baze sportive. Din discuţiile purtate la Comisia de Buget și în plenul de la buget este clar că anul acesta se intenţionează să se finalizeze toate proiectele începute de-a lungul timpului, fie în  2008 sau <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2009”, spune Cosmin Popescu. Acesta a mai declarat că se dorește închiderea programului până la finalul acestui an. ”Sunt mulți primari care mai au resturi foarte mici de alocat, care stau doar să încheie procesele verbale de recepție finală și să încheie lucrarea. De asemenea, mai sunt anumite lucrări începute în 2009, unde sunt necesare sume mai mari de bani, dar cu siguranță și acolo vor fi alocați, astfel încât până la finalul anului 2012 toate acest program pe Ordonanța Nr. 7 să fie închis”, menționează Cosmin Popescu.

Două milioane de euro pentru Gorj

Deputatul a mai dat asigurări că în 2012 se vor aloca două milioane de euro pentru finanțarea celui de-al doilea mare program care se desfășoară acum în România pe baza H. G. 577/1997, în care sunt lucrări începute și nefinalizate. ”Am avut o discuție cu toți cei care au avut proiecte și sper ca în acest an să fie alocați peste două milioane de euro pentru județul Gorj. Suma este mult mai mare, sunt lucrări începute care ajung la cinci-șase milioane de euro, dar două milioane de euro sunt necesare doar pentru achitarea unor facturi restante. S-au mai achitat și la sfârșitul anului undeva la 20 de miliarde lei vechi pe alimentări cu  apă și drumuri”, declară Cosmin Popescu. Acești bani urmează să fie achitați în prima parte a anului. ”Din discuțiile pe care le-am avut în lunile februarie-martie fiecare unitate administrativ-teritorială va fi înștiințată și va ști pe ce să mizeze, pentru a-și achita facturile restante sau a începe lucrările în continuare”, a mai explicat Cosmin Popescu.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: