Vin cupoanele pentru alimentele de la Uniunea Europeană

Beneficiarii alimentelor de la Uniunea Europeană vor primi zilele acestea cupoanele individuale pe baza cărora vor ridica alimentele de la primăria la care sunt arondaţi. În judeţul Gorj, cupoanele individuale vor fi distribuite beneficiarilor prin Poştă, conducerea companiei anunţând că distribuirea efectivă începe de astăzi. Titularii au termen zece zile să-şi ridice cupoanele în cazul în care nu sunt găsiţi la domiciliu, în caz contrar vor fi returnate. Primăria municipiului Târgu Jiu a anunţat că beneficiarii îşi vor putea ridica alimentele după data de 16 noiembrie.

Persoanele cu un venit minim garantat, şomerii înregistraţi, pensionarii sistemului public cu o pensie mai mică de 400 de lei pe lună, persoanele neinstituţionalizate cu handicap grav şi persoanele deportate sau refugiate vor primi zilele acestea prin poştă cupoane individuale pentru ridicarea alimentelor de la Uniunea Europeană. Conducerea Oficiului Judeţean de Poştă Gorj a declarat că de astăzi începe distribuirea cupoanelor prin factorii poştali. „Cuponul se predă destinatarului sau în lipsa acestuia membrilor majori ai familiei. Vor fi două tentative de livrare a cuponului. Dacă nici la a doua tentativă nu va fi găsit la domiciliu, atunci are la dispoziţie zece zile să-l ridice de la oficiul poştal, în caz contrar se returnează”, a declarat Liliana Popescu, directorul Oficiului Judeţean de Poştă Gorj. Potrivit conducerii oficiului de poştă, în Gorj urmează să fie distribuite 47.217 cupoane.

Alimentele, distribuite după 16 noiembrie

Primăria Municipiului Târgu Jiu a anunţat ieri că alimentele de la Uniunea Europeană vor fi împărţite beneficiarilor după data de 16 noiembrie pe baza cuponului şi a buletinului de identitate. „Alimentele de la Uniunea Europeană vor ajunge în depozitele Direcţiei Publice de Protecţie Socială după data de 16 noiembrie şi vor fi împărţite beneficiarilor în baza cuponului individual şi a buletinului de identitate. Distribuirea produselor alimentare se realizează în termen de 30 de zile de la recepţionarea acestora. Beneficiarii primesc o singură dată ajutoare în cadrul programului", a declarat Lavinia Truşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. Aşa cum reiese din informaţiile inscripţionate pe Cuponul individual, ajutoarele alimentare distribuite unui beneficiar constau în: şase kilograme de făină albă, de grâu, şase kilograme de mălai, două pachete de paste făinoase (400g/pach.) patru kilograme de zahăr, patru litri de ulei, opt cutii de conserve carne porc (300 g/ct.),şase cutii de conserve carne vită (300 g/ct.), zece cutii de pate ficat (200 g/ct.). 

Persoanele care vor intra în grupul-ţintă între data constituirii bazei de date şi data distribuirii ajutoarelor vor fi incluse pe liste suplimentare şi vor primi produse în limita cantităţilor rămase disponibile, după distribuirea pe bază de cupon individual.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: