Apă nepotabilă pentru strămutaţii din Corneştii Noi

Primăria Băleşti va prelua de la Complexul Energetic Oltenia staţia de apă care alimentează strămutaţii din satul Corneştii Noi. Primarul Aristică Paicu spune că staţia de apă necesită reparaţii şi că se vor cheltui foarte mulţi bani odată cu preluarea acestei investiţii. Preţul pe care îl vor plăti strămutaţii din Corneştii Noi este de 2,3 lei/mc, deşi apa nu este bună de băut.

Primăria Băleşti va prelua staţia de apă de la Complexul Energetic Oltenia, improvizată pentru strămutaţii din Corneştii Noi. „Suntem în faza de preluare şi de probe pentru staţia de apă din Corneştii Noi. Complexul Energetic Oltenia are două foraje şi două bazine în pădure, amenajate pentru strămutaţi. În momentul de faţă, oamenii de acolo nu plătesc nimic pentru apă, însă odată cu preluarea staţiei de apă de către primărie vor trebui să plătească 2,3 lei/mc de apă. Este acelaşi preţ ca în toată comuna, chiar dacă cheltuielile pe care trebuie să le facă primăria sunt mult mai mari. Urgentăm preluarea staţiei de apă pentru că deja se degradează, se nisipează forajele. Va trebui să facem reparaţii, iar împreună cu CEO va trebui să înlocuim conductele sparte”, a declarat Aristică Paicu, primarul comunei Băleşti.

Preluarea staţiei de către autorităţile locale nu va rezolva problemele cu care se confruntă localnicii din Corneştii Noi încă de la strămutare. Complexul Energetic Oltenia nu a făcut nici cel mai mic efort pentru a asigura oamenilor condiţii minimale de trai. „Cea mai usturătoare problemă era inundarea părţii sudice a satului Corneştii Noi din cauza colmatării Canalului Jaliştea. În această vară am decolmatat şi nu vor mai fi probleme cu gospodăriile oamenilor. Cu toate acestea, la fiecare ploaie abundentă sunt probleme în zona agricolă din apropierea Jaleşului. În urma precipitaţiilor din ultima perioadă, 40 de hectare de culturi au fost afectate. S-a reuşit salvarea recoltelor prin pornirea staţiei de pompe din zona Buduhala”, a mai precizat Aristică Paicu.

EXTINDERE

Primăria Băleşti va extinde reţeaua de apă potabilă a comunei prin introducerea acesteia şi în satele Găvăneşti, Corneşti, Stolojani şi Tălpăşeşti. Primii care vor avea apă potabilă vor fi localnicii din Găvăneşti, care în cel mult o lună se vor putea racorda la reţea. În momentul de faţă, reţeaua de alimentare cu apă funcţionează doar pentru satele Băleşti şi Ceauru.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: