Prefectul prevede probleme cu deszăpezirea, dar nu explică de ce

Prefectul de Gorj Alin Văcaru se teme că vor fi probleme cu deszăpezirea. La puţin timp după ce firma Coremi Inter a câştigat licitaţia, Văcaru îi cere şefului Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj să identifice alte societăţi care ar putea prelua activitatea de deszăpezire, în cazul în care va fi reziliat contractul cu această firmă.

Iarna ar putea da bătăi de cap autorităţilor judeţului în condiţiile în care prima zăpadă ar cădea zilele acestea. Şansele sunt mici, anunţându-se vreme caldă pentru următoarele zile. Nici măcar jumătate dintre utilajele de deszăpezire nu sunt pregătite pentru a interveni pe drumurile publice şi în zona Rânca. Ion Tudor spune că firma Coremi a dus la Rânca două utilajele care nu corespund activităţii de deszăpezire. „Prestatorul care a câştigat licitaţia face eforturi să aducă utilaje în bază, e mai greu la început, dar îşi va asuma toată responsabilitatea. Deocamdată, în baza comenzii, firma care a câştigat licitaţia a adus la Rânca două IMOG-uri, care nu vor rămâne acolo întrucât nu corespund pentru Rânca, sunt prea mici. Mai avem pentru drumul 7A Petroşani, care e tot al nostru, un IMOG pe care l-am dus în baza Meri, un alt IMOG va intra în baza Godeanu. Încă 10 utilaje vor fi pregătite pentru a intra în bază. Cam 25-30% dintre utilaje sunt pregătite pentru a intra în bază în aceste zile”, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj.

Acesta a mai precizat că firma Coremi riscă rezilierea contractului în condiţiile în care nu îşi va îndeplini obligaţiile prevăzute în contract. „Dacă prestatorul nu îşi respectă obligaţiile va suporta penalităţi pe zi de întârziere, iar după şase zile se poate rezilia contractul”, a menţionat Tudor. Secţia Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale a încheiat un acord-cadru pe 20 de luni cu firma Coremi Inter SA, valoarea contractului fiind de 8,3 milioane de lei, fără TVA.

SOLICITARE

Chiar dacă nu a căzut prima zăpadă, prefectul Alin Văcaru a solicitat şefului Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj să identifice firme care să preia activitatea de deszăpezire. „Vreau să luaţi măsuri drastice în situaţia în care firma care a câştigat licitaţia nu îşi va îndeplini obligaţiile contractuale. Vă rog să identificaţi alte firme care să preia activitatea de deszăpezire în condiţiile în care se va ajunge la rezilierea contractului”, a declarat Văcaru.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: