Vin microbuze şcolare pentru comunele din Gorj

Cinci microbuze şcolare sunt aşteptate să ajungă în Gorj la începutul lunii noiembrie. Aceste mijloace de transport vor merge în special în localităţile unde au fost comasate unităţi de învăţământ. Comuna Alimpeşti şi Bengeşti Ciocadia sunt pe lista de priorităţi a Inspectoratului Şcolar în ceea ce priveşte distribuirea microbuzelor şcolare.

Inspectoratul Şcolar confirmă că ar fi nevoie de microbuze şi în Cruşeţ, Dăneşti, Aninoasa, Roşia de Amaradia, Cărbuneşti şi Scoarţa. “În jurul datei de 1 noiembrie ar trebui să primim microbuze şcolare pentru transportul elevilor. Noi nu ţinem cont cum zic unii de culoarea politică, pentru că elevii nu fac politică şi nu au culoare politică”, a declarat Gheorghe Mitescu, inspector şcolar adjunct.

Primarii din comunele Alimpeşti şi Bengeşti Ciocadia aşteptă cu nerăbdare microbuzele pentru că au fost nevoiţi să facă contracte cu firme particulare pentru a transporta copiii la şcoală. „Eu am făcut contract cu o firmă particulară de transport. Lunar le dau câte 35 de milioane de lei vechi. Ar fi bine dacă am primii un microbuz. O să organizăm concurs pentru a angaja un şofer“, a declarat Elena Mosor, primar în comuna Alimpeşti

Victor Geogia plăteşte lunar 4000 de lei firmelor private şi susţine că nu mai are bani. „Nu mai am banii. Dacă nu voi primi microbuz nu o să mai pot plătit microbuzul firmei particulare să ducă la şcoală copii”, a spus Geogia.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: