Elevii de la Forestier fac orele în camere de cămin

Elevii Liceului Forestier din Târgu Jiu spre exemplu se fac ore în cămin. Din acest an şcolar efectivul de elevi s-a mărit cu câteva sute prin comasarea cu Liceul Auto, iar spaţiul din şcoală este insuficient pentru a face cursuri peste 1600 de elevi.

Dormitoarele de la căminul de elevi de la Liceul Forestier din Târgu Jiu au fost transformate în săli de curs. Elevii stau îngrămădiţi la cursuri iar în unele clase nu există tablă. S-a ajuns în această situaţie în urma comasării unităţii de învăţământ în cauză cu Liceul Auto. Mai mult decât atât, în respectivul cămin sunt cazaţi mai mulţi tineri proveniţi de la casa de copii. „Nu este spaţiu, am amenajat parterul căminului şi l-am transformat în săli de curs, ne descurcăm cum putem. Problema importantă o reprezintă acele persoane defavorizate care locuiesc la ultimul etaj al căminului. Dacă s-ar găsi o soluţie, să fie mutaţi am reamenaja sălile de curs, le-am mări. Noi am solicitat acest lucru primăriei şi sperăm să ne ajute”, a precizat George Amza, directorul adjunct al Liceului Forestier din Târgu Jiu.

Promisiuni de la primăria Târgu-Jiu

Condiţiile în care studiază elevii acestei şcoli sunt cunoscute de către conducerea Inspectoratului Şcolar care promite că problema se va rezolva. „Este adevărat. Acolo este o problemă legată de spaţiu, am discutat cu cei din conducerea primăriei Târgu Jiu şi ni s-a promis că vor încerca să-i mute pe acei oameni care ocupă ultimul etaj al căminului în locuinţe sociale”, a precizat Gheorghe Mitescu, inspectorul adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Primăria nu are însă unde să mute aceste persoane defavorizate. „Au fost foarte multe familii care nu aveau unde să stea şi cărora le-am oferit o locuinţă socială, în prezent nu avem unde să-i mutăm pe cei la Liceul Forestier, sunt persoane provenite de la casa de copii, nu au pe nimeni, numai noi îi putem ajuta dar momentan nu avem nici noi cum, dar căutăm soluţii”, a precizat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

La Liceul Forestier învaţă 1612 elevi. Unitatea de învăţământ are doar nouă săli de curs motiv pentru care a fost nevoie ca 16 dormitoare din căminul de elevi să se transforme în săli de curs.

Galerie foto


Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: