Locatarii ANL din Rovinari, tăiaţi de la apă şi căldură

Locuitorii blocurilor ANL din Rovinari nu au apă caldă la robinete, iar acum, odată cu instalarea sezonului rece, nu au nici căldură. Oamenii se plâng de faptul că îngheaţă în apartamente, iar mai rău e faptul că au şi copii mici. Toate astea se întâmplă din cauza faptului că nu şi-au plătit datoriile către furnizorii de servicii. În această situaţie sunt toţi chiriaşii celor 96 de apartamente.

Furnizorii le-au sistat apa caldă şi căldura de mai bine de patru luni, din cauza neplăţii datoriilor, însă nici nu sunt şanse să fie plătite curând. “Avem datorii de 14 milioane de lei vechi. Nu e mult, dar acum nu avem cu ce să le plătim pentru că doar soţul meu lucrează, iar eu stau acasă cu copilul. Din ce să plătim şi utilităţile, să mai mâncăm şi să-i mai luăm celui mic cele necesare-”, spune o locatară care se numără printre datornici.

La niciunul din cele trei blocuri de tip ANL din Rovinari, P8, P18 şi P20, nu este apă caldă, sau căldură pentru că distribuitorul de agent termic a sistat livrările la toate blocurile, pentru câţiva rău-platnici. La blocul P20 situaţia este cu atât mai dificilă, cu cât acum s-a constat că centrala este defectă din cauza unei plăci arse, iar în perioada următoare sunt aşteptaţi instalatorii pentru a rezolva problema şi pentru a da drumul la căldură la acest bloc, pentru că o parte din datoriile înregistrate aici au fost plătite, însă nu în totalitate.

Ceilalţi locatari care nu au datorii, dar sunt condamnaţi să trăiască în aceste condiţii din cauza vecinilor lor sunt revoltaţi. Dacă  nu-şi vor achita în curând datoriile le va fi întrerupt şi curentul electric sau apa menajeră, unde de asemenea înregistrează datorii foarte mari. Totalul datoriilor care trebuiesc achitate de locatari se ridică la aproape 600 de milioane de lei vechi. “Nu este de mirare dacă va fi sistată şi livrarea curentului şi a apei menajere pentru că şi acolo înregistrează datori foarte mari. Dar distribuitorii de servicii nu sunt singuri care au de încasat bani de la locatari. O parte dintre aceştia nu şi-au plătit nici chiria de luni bune. Per total din calculele făcute de noi, au peste 60.000 de lei datorii către furnizori şi chirie”, susţine Laurenţiu Chivu, viceprimarul oraşului Rovinari.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: