Violator decedat în Penitenciarul Târgu Jiu

O anchetă este în derulare după ce un deţinut condamnat pentru viol a murit în timp ce se afla în Penitenciarul Târgu Jiu, unde îşi executa pedeapsa dispusă de judecători împotriva sa. Iulian Dinescu, de 44 de ani, a murit, cel mai probabil, de inimă rea, după ce i s-a făcut rău şi a căzut din picioare.

Bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, dar manevrele de resuscitare ale medicilor de aici au fost zadarnice. În urma producerii decesului, IPJ Gorj a deschis o anchetă pentru a clarifica împrejurările în care a survenit moartea lui Dinescu.

Bărbatul se afla în spatele gratiilor din anul 2013, la Târgu Jiu fiind adus recent pentru a executa o parte din pedeapsă. El a fost găsit vinovat de judecători pentru comiterea infracţiunii de viol urmat de moartea victimei. Practic, Dinescu a intrat peste o bătrână pe care a snopit-o în bătaie, iar apoi a violat-o. Femeia a rămas după aceea singură, iar starea ei de sănătate s-a agravat atât de mult încât la scurt timp s-a produs decesul. Violatorul a pus faptele sale pe seama consumului de alcool, el primind iniţial o condamnare de 18 ani de puşcărie. După ce a contestat sentinţa, Dinescu s-a ales cu 13 ani şi 8 luni de închisoare, bărbatul fiind încarcerat permanent în această perioadă.

Judecătorii l-au mai obligat pe acesta şi să îi plătească fiicei victimei daune materiale de 15.000 de lei, la care se mai adaugă şi daune morale de 100.000 de lei. Vara aceasta, femeia a reuşit să obţină la instanţă o decizie prin care un executor judecătoresc putea să înceapă executarea silită a lui Dinescu.

Moartea violatorului în Penitenciarul Târgu Jiu nu este singura înregistrată anul acesta în spatele gratiilor. La începutul primăverii, un alt bărbat a murit, el fiind găsit spânzurat. Fusese condamnat pentru tâlhărie şi, la fel ca şi în cazul lui Dinescu, medicii nu au mai reuşit să îi salveze viaţa, el fiind descoperit prea târziu pentru ca manevrele de resuscitare să aibă rezultate pozitive.

Vizualizări: 3,664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: