Violonistul Alin Burlan visează să devină dirijor renumit

Alin Burlan, elev în clasa a X-a, la Liceul de Muzică şi Arte Plastice Târgu Jiu, este unul dintre laureaţii Festivalului “Pe Fir de Baladă”. Băiatul cântă la vioară de la vârsta de 6 ani. Pasiunea pentru acest instrument muzical a moştenit-o de la tatăl său, cel care i-a fost şi primul profesor. Pe lângă folclor, Alin Burlan mai este atras şi de muzica clasică. Copilul îşi doreşte să devină un mare dirijor. Acest vis nu este imposibil de realizat ţinând cont de faptul că de la concursurile la care participă acaparează mai toate trofeele.

Alin Burlan a reprezentat Palatul Copiilor Târgu Jiu la Festivalul “Pe Fir de Baladă” şi a obţinut locul I la secţiunea solişti instrumentişti. Băiatul provine dintr-o familie de violonişti şi cântă la vioară de la vârsta de 6 ani, primul profesor de muzică fiindu-i chiar tatăl său. Alin Burlan vrea să facă performanţă în domeniul muzical. Visul său este la un pas de a se îndeplini date fiind trofeele aduse de la festivalurile de folclor. De şapte ori a reprezentat România la diferite concursuri internaţionale şi de fiecare dată a reuşit să se claseze pe primul loc. “Mă pregătesc să devin un mare dirijor sau cel puţin un viorist al unei orchestre renumite. Sunt laureat al mai multor festivalurile de folclor, dar mă voi perfecţiona şi în domeniul muzicii clasice. Iubesc muzica bună şi instrumentiştii adevăraţi”, aşa se prezintă Alin Burlan. După absolvirea liceului, acesta îşi va desăvârşi studiile la Conservator.

Idolii săi, Parnica şi Mozart

 Pasiunea familiei pentru acest instrument muzical a fost moştenită şi sora mai mică a lui Alin, în vârstă de 12 ani, care studiază vioara de patru ani. “Copiii mei reprezintă a şasea generaţie de violonişti din familie. Pasiunea pentru acest instrument muzical s-a perpetuat din tată în fiu. Ambii copii ai mei au lucrat alături de mine în orchestra pe care o coordonez la Palatul Copiilor şi la Şcoala Populară de Artă. Mă voi bucura dacă fiica mea va face şi ea performanţă”, a declarat cu mândrie profesorul de muzică Grigore Burlan. Alin spune că tatăl său a fost cel care i-a pus vioara în mână şi l-a făcut să persevereze. “Tatăl meu a fost cel care mi-a pus vioara în mână. Datorită lui şi celorlalţi profesori ai mei am ajuns unde sunt acum. Dacă nu era tata să mă îndemne să perseverez cred că aş fi renunţat de mult. Ţin minte că am fost împreună cu el la o nuntă care a durat trei zile. A fost foarte obositor şi am căzut atât fizic cât şi psihic. În loc să merg la nunţi mai bine studiez acasă sau la şcoală. La Palatul Copiilor studiez folclorul, iar la şcoală muzică clasică. Idolii mei sunt Marcel Parnica şiWolfgang Amadeus Mozart”, a declarat Alin Burlan.

ANSAMBLU

Alin Burlan face parte din Ansamblul Palatului Copiilor “Muguraşii Gorjului”, al cărui corepetitor este Marcel Trăistaru. “Alin Burlan este un copil foarte silitor. Studiază mult, atât folclor cât şi muzică clasică. La toate concursurile la care participă ocupă locuri fruntaşe”, a declarat Marcel Trăistaru. Înainte cu câteva săptămâni, Alin a mai participat şi la Festivalul Internaţional de la Sighetul Marmaţiei “Am fost ş-om fi” şi la Festivalul Internaţional “Aşa-i jocul pe la noi” de la Arad.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: